International

Președintele american Trump numește un judecător anti-avort la Curtea Supremă

Publicat: 27 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele american Trump numește un judecător anti-avort la Curtea Supremă
Donald Trump și Amy Coney Barrett

Președintele Donald Trump a ales-o pe Amy Coney Barrett pentru a fi noua judecătoare a Curții Supreme, potrivit mai multor surse republicane de rang înalt, care au cunoștință despre acest proces.

În conversațiile cu unii aliați republicani înalți pe deal, Casa Albă indică faptul că Barrett, un judecător federal de apel și profesor de drept Notre Dame, este nominalizat, au spus mai multe surse.

Se pot face modificări de ultim moment

Toate sursele au avertizat că până când va fi anunțat de președinte, există întotdeauna posibilitatea ca Trump să facă o schimbare în ultimul moment, dar așteptarea este că Barrett este alegerea. Este programat să facă anunțul sâmbătă după-amiază.

Fost funcționar de drept , judecătorul Antonin Scalia, Barrett ar înclina echilibrul puterii pe curte mai departe spre dreapta, posibil înaintea unui caz consecințial privind asistența medicală care va fi argumentat în săptămâna de după ziua alegerilor . Dacă confirmarea Senatului va avea succes înainte de alegerile din noiembrie, numirea ar marca cea de-a treia alegere a Curții Supreme a lui Trump într-un singur mandat prezidențial, consolidând o fortăreață conservatoare în curte pentru o generație.

Ea a fost alegerea principală pe tot parcursul săptămânii

Ea a fost alegerea principală pe tot parcursul săptămânii, de când a murit judecătoarea Ruth Bader Ginsburg . Ea este singurul potențial nominalizat cunoscut că s-a întâlnit personal cu președintele, potrivit a două dintre surse. Președintele nu a intervievat în mod oficial niciun alt candidat la postul de judecător al Curții Supreme, în afară de Barrett, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune, în ciuda faptului că a spus luni că a vorbit cu câțiva candidați. O sursă a spus că Trump era deja familiarizat cu Barrett, iar el s-a întâlnit cu ea, deoarece ea a fost un concurent principal ultima dată când a existat un post vacant la Curtea Supremă, când președintele a ales-o pe judecătorul Brett Kavanaugh.

Barrett a fost văzută vineri acasă la South Bend, Indiana

Barrett a fost văzută vineri acasă la South Bend, Indiana. Nu era clar dacă Barrett i-ar fi spus că este alegerea. Adesea, acest lucru se face cât mai târziu posibil pentru a păstra secretul în jurul anunțului.
„Mașinile sunt în mișcare”, a spus una dintre surse. În anunțurile de nominalizare anterioare, Casa Albă a planificat mai multe lansări în cazul în care președintele a luat o decizie în ultimul moment de a trece la un alt candidat. Dar o sursă a spus că ar fi surprinzător dacă ar exista o schimbare, deoarece se spune deja aliaților.
Casa Albă a refuzat să comenteze.

Mama a șapte copii, Barrett, acum în vârstă de 48 de ani, a fost confirmată în 2017 pentru actuala sa funcție

„Ea a fost planul tot timpul. Este cea mai distinsă și calificată prin măsuri tradiționale. Are cel mai puternic sprijin în rândul conservatorilor legali care și-au dedicat viața instanței. Va contribui cel mai mult la jurisprudența instanței în anii și deceniile vino „, potrivit unui fost înalt oficial al administrației familiarizat cu procesul.
Mama a șapte copii, Barrett, acum în vârstă de 48 de ani, a fost confirmată în 2017 pentru actuala sa funcție de judecător la Curtea de Apel Circuitul 7 al SUA, care acoperă Indiana, Illinois și Wisconsin. Născut în New Orleans în 1972 și absolvent de drept la Notre Dame în 1997, Barrett a lucrat în cabinet privat și apoi a devenit profesor de drept, stabilindu-se la Notre Dame în 2002.

Avocații de dreapta și-au susținut posibila nominalizare din cauza scrierilor sale despre credință și lege. Conservatorii religioși au fost energizați în mod special pentru Barrett când, în timpul confirmării din 2017, senatoarea democratică Dianne Feinstein din California i-a sugerat că „dogma trăiește tare în interiorul tău”. Susținătorii lui Barrett au crezut că nominalizată a fost disprețuită pentru catolicismul ei.
Republicanii au semnalat planuri pentru un proces rapid de confirmare a Curții Supreme. Iată când se poate întâmpla. Republicanii au semnalat planuri pentru un proces rapid de confirmare a Curții Supreme. Iată când s-ar putea întâmpla.

McConnell a arătat clar în conversațiile cu Trump și avocatul Casei Albe, Pat Cipollone, că conferința Senatului GOP ar fi confortabilă cu Barrett, au declarat pentru CNN două persoane cu cunoștințe despre conversații la începutul acestei săptămâni. Senatorul Todd Young, care provine din statul natal Indiana al lui Barrett și conduce brațul campaniei republicane din Senat, a fost, de asemenea , un avocat , au spus oamenii.
Președintele a declarat că a vorbit cu mai mulți candidați, dar Casa Albă nu a fost dispusă să spună dacă alte conversații au fost în persoană.

Barrett a fost la Casa Albă luni și marți din această săptămână. Ea l-a impresionat pe președinte și pe alții în timpul întâlnirilor inițiale, au declarat pentru CNN două surse la începutul acestei săptămâni.

Adauga un comentariu