Actualitate

Președintele CJ Constanța, infectat cu COVID-19

Publicat: 30 nov. 2020
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Mihai Lupu, s-a infectat cu COVID-19. Mihai Lupu a anunțat că s-a izolat la domiciliu și că va lucra de la domiciliu. O parte dintre atribuții au fost preluate de vicepreședintele instituției.

Mihai Lupu a făcut anunțul privind infectarea cu virusul SARS CoV-2 pe pagina sa de Facebook. Acesta a precizat că și-a luat măsuri de protecție și că s-a izolat la domiciliu, având o formă ușoară a bolii.

„Deși mi-am luat toate măsurile de protecție, am aflat cu tristețe că am fost testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2. Din fericire am simptome specifice ușoare și nu am probleme respiratorii, sunt în izolare la domiciliu, ca urmare a respectării normelor în vigoare cu privire la această situație. Fac precizarea că am luat legătura cu toate persoanele cu care am intrat în contact în ultima vreme aducându-le la cunoștință acest fapt“, a scris Mihai Lupu pe pagina sa de Facebook.

Președintele CJ Constanța va lucra de acasă

Președintele CJ Constanța a menționat că activitatea instituției nu este afectată deoarece o parte dintre atribuțiile sale au fost preluate de vicepreședintele consiliului.

„Vă asigur că activitatea Consiliului Județean Constanța nu este afectată de această situație, fiind în contact permanent telefonic cu colegii mei”, a scris Mihai Lupu pe Facebook.

Constanța, în carantină

Joi, 19 noiembrie, a fost anunțată carantinarea zonală a Constanței, ce a intrat în vigoare de vineri, 20 noiembrie, ora 20:00.

Alte şapte localităţi din judeţul Constanţa au intrat carantină, în condiţiile în care oraşul Ovidiu este în carantină, iar pentru municipiul reşedinţă aceeaşi măsură intră în vigoare în ziua în curs, începând cu ora 20:00.

„Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic”, a transmis Prefectura Constanţa.

„Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere”, a informat Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.

Bilanț coronavirus 30 noiembrie: 3.826 de cazuri noi

Până astăzi, 30 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 353.188 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 11.331 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.11.2020 (10:00) – 30.11.2020 (10:00) au fost raportate 138 de decese (78 bărbați și 60 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț,  Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Adauga un comentariu