Razboi în Ucraina

Președintele Consiliului European, nevoit să se adăpostească din cauza unor tiruri cu rachetă

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele Consiliului European nevoit să se adăpostească din cauza unor tiruri cu rachetă
La rândul său, Charles Michel a scris pe reţelele de socializarea că a venit la Odesa pentru a celebra Ziua Europei

Aflat într-o vizită surpriză la Odesa, cel mai mare oraş din sudul Ucrainei, preşedintele Consiliului European Charles Michel a fost nevoit să se adăposteasca din cauza unor tiruri cu rachetă, informează un responsabil al UE.

președintele Consiliului European nevoit să se adăpostească,preşedintele Consiliului European Charles Michel
„Nu sunteţi singuri. UE este alături de voi”, a postat el în mediul online, denunţând „agresiunea rusă” împotriva Ucrainei, lansată în data de 24 februarie

Președintele Consiliului European, nevoit să se adăpostească

Potrivit acestei surse, președintele Consiliului European, a fost nevoit nevoit să se adăpostească de teama unui atac. În timpul unei întâlniri între Charles Michel şi premierul ucrainean Denis Şmigal, „participanţii au trebuit să întrerupă reuniunea pentru a se pune la adăpost pentru că regiunea Odesa a fost lovită din nou de rachete”.

La rândul său, Charles Michel a scris pe reţelele de socializarea că a venit la Odesa pentru a celebra Ziua Europei.

„Nu sunteţi singuri. UE este alături de voi”, a postat el în mediul online, denunţând „agresiunea rusă” împotriva Ucrainei, lansată în data de 24 februarie.

De asemenea, conform responsabilului european, Charles Michel a constatat cu prilejul acestei vizite-surpriză, „impactul războiului rusesc asupra canalelor de aprovizionare mondiale”, în special în ceea ce priveşte cerealele, din care „numeroase tone” sunt „blocate în port din cauza blocadei ruse la Marea Neagră”.

Sursa a mai precizat că această blocadă „dăunează nu numai economiei Ucrainei, dar afectează şi accesul lumii la provizii alimentare vitale şi pune în pericol securitatea alimentară mondială”.

Totodată, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat la rândul lui luni, 9 mai, că a discutat prin videoconferinţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a evocat demersurile Ucrainei pentru a deveni ţară candidată la aderarea la UE.

președintele Consiliului European nevoit să se adăpostească, preşedintele Consiliului European Charles Michel
Sursa a mai precizat că această blocadă „dăunează nu numai economiei Ucrainei, dar afectează şi accesul lumii la provizii alimentare vitale şi pune în pericol securitatea alimentară mondială”

Mesajul președintelui ucrainean Zelenski pentru Rusia

Într-un alt context, precizăm faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 9 mai, în contextul sărbătoririi victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste. Președintele ucrainean a acuzat Rusia că „a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”.

Conform mesajului lui Volodimir Zelenski, Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită”.

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti. Pentru că atunci nimeni să nu uite. Aşa că cuvintele cu adevărat importante – „niciodată din nou” – care se repetă în toată lumea liberă în fiecare an, în zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi recapete din nou greutatea”, a spus preşedintele ucrainean.

Totodată, Zelenski a continuat, afirmând că „armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”.

De asemenea, amintim că astăzi, 9 mai, președintele Vladimir Putin a participat la o nouă paradă în Piaţa Roşie din Moscova. Liderul rus a folosit acest prilej al Zilei Victoriei, pentru a agăța Occidentul de la o tribună din Piața Roșie, înaintea unei parade de trupe, tancuri, rachete și rachete balistice intercontinentale. Punctul culminant al acestei zile importante pentru poporul rus a fost anticipat a fi discursul președintelui Vladimir Putin.

Tot astăzi, în cadrul unei vizite neanunțate în Ucraina, președintele Consiliului European, a fost nevoit să se adăpostească într-un buncăr, din cauza unor tiruri cu rachetă.

Adauga un comentariu