Prima pagină » Local » Președintele George Simion: ”AUR dezvăluie planul lui Ciolacu de jefuire a românilor în folosul corporațiilor străine, adevăratele stăpâne ale României”

Președintele George Simion: ”AUR dezvăluie planul lui Ciolacu de jefuire a românilor în folosul corporațiilor străine, adevăratele stăpâne ale României”

16 mai 2024, 12:59, 7 ,
BZI.ro, în Local

George Simion, președintele AUR dezvăluite cum Marcel Ciolacu are un plan de jufuiere a românilor pentru a ajuta corporațiile străine. În postarea publicată de președintele AUR explică de ce nu se reduce taxarea pe muncă și de ce premierul nu ia nicio măsură împotriva corporațiilor străine care pur și simplu nu plătesc taxe și impozite în România. Redăm, integral, postarea publicată de George Simion, președintele AUR:

” Blocul Național Sindical (BNS) a chemat salariații la proteste legitime, cerând reducerea impozitării muncii, care în România este de 42,8% din salariul brut, cea mai mare din Europa.

Premierul Marcel Ciolacu a dat un răspuns arogant și mincinos sindicaliștilor. Însă vrând să justifice de ce le refuză solicitările, Ciolacu a dezvăluit agenda antinațională pe care el o execută ca o marionetă, în folosul corporațiilor.

Problema este simplă. Veniturile la bugetul statului se fac din impozitarea muncii pe de o parte, adică a veniturilor salariale, precum și din impozitarea capitalului, adică din impozitarea profitului firmelor, a redevențelor, pe de altă parte.

Pentru ca impozitele pe salariile românilor să scadă fără a scădea în același timp și veniturile la bugetul statului, ar trebui să crească impozitarea corporațiilor. Însă primele 200 corporații din România, majoritatea cu capital străin nu plătesc impozit pe profit, pentru că Ciolacu refuză să-și impoziteze stăpânii.

Planul trasat de corporații și minciunile lui Ciolacu
1. Ciolacu a pretins că nu poate reduce impozitarea pe salariul minim, pentru că de la o treime salarii minime s-ar ajunge la două treimi salarii minime în România. Ciolacu minte, BNS a cerut reducerea în general a impozitării veniturilor salariale, nu s-a referit doar la salariul minim. Cu această ocazie, Ciolacu a mai acuzat așadar și o treime dintre salariați că ar fi evazioniști fiscali, gata să treacă fictiv la salariul minim pentru a plăti impozite mai mici. Cinismul nu are limite.

2. Ciolacu a mai și recunoscut că avem cea mai mare impozitare la veniturile mici, dar el deși este de doi ani premier, refuză să reducă impozitarea. Câți ani să îl mai lăsăm premier?

3. Ciolacu știe că reducerea impozitării muncii trebuie să se compenseze la bugetul statului cu creșterea fiscalității la corporațiile multinaționale, pentru că IMM-urile, microîntreprinderile, deja au fost încărcate cu sarcini fiscale în 2024 și suplimentar în 2025.

4. Ciolacu știe că multinaționalele plătesc cele mai mici impozite pe profit sau chiar raportează pierderi, dar el nu a sesizat niciodată public acest lucru. Dimpotrivă, Ciolacu anunță că va umple și mai mult conturile acestor corporații, fie direct, pe seama românilor, fie de la bugetul statului. Majorarea și extinderea asigurărilor obligatorii este o înrobire a românilor, din moment ce majoritatea asiguratorilor sunt corporații multinaționale. Plafonarea prețurilor la gaze și energie la un nivel nerealist și compensarea la acest nivel reprezintă un jaf de miliarde din bugetul statului, de la populație si firme. Dacă prețul energiei și gazelor a scăzut la bursă de peste un an, de ce distribuitorii cu capital străin vând la prețurile plafonate de Guvern la începutul crizei?

5. Ciolacu în locul reducerii impozitării salariilor a aruncat promisiunea deductibilității fiscale a unor cheltuieli ale celor cu salarii mici, care se direcționează către sănătate, educații și pensii private. Promisiunea lui Ciolacu este cinică și o sfidare a românilor, întrucât cei cu salarii minime, de 2079 lei net nu își permit plata taxelor la grădinițe private, ce variază între 1.200 lei la Brăila și 2.200 lei la București, ca să aibă ce cheltuieli să deducă. De asemenea, este o sfidare la adresa celor cu salariul minim din partea lui Ciolacu să le promită și deducerea cheltuielilor cu sănătatea, având în vedere că cei mai mulți români nu au acces la sistemul privat de sănătate din cauza prețurilor mari față de salariile lor. Oare de ce Ciolacu nu dă bonuri de masă în loc de deduceri la spitale private, ca să poată și românii cu salarii mici, să își ia carne din piață?

6. Prin deducerile anunțate, Ciolacu nu face o reducere a impozitării pe salariile mici, ci dirijează bani privați și publici spre anumite domenii controlate de fonduri străine și bănci cu capital străin, cum ar fi rețele de spitale și policlinici private, fonduri private de pensii și firme de asigurări. În plus, acolo unde acționari sunt bănci cu capital străin, acestea vor primi de la Ciolacu prin intermediul deducerilor și lei ieftini, pe care apoi să ii împrumute scump, românilor, cu dobânzi mari. Românii sunt jefuiți în toate felurile.

7. Planul trasat de corporații, pe care Ciolacu a anunțat că îl va pune în aplicare, în realitate urmărește creșterea impozitelor pe salarii până la cote insuportabile și nesustenabile. Dacă Ciolacu în loc de reduceri de impozite pe salarii promite deduceri, atunci cheltuielile la buget și deficitul bugetar vor crește cu o sumă egală cu deducerile acordate. Dar pentru că Ciolacu nu are voie să impoziteze corporațiile multinaționale, această povară va cădea tot pe umerii salariaților, prin creșterea impozitelor pe venituri salariale, pentru a compensa creșterea cheltuielilor bugetare.

8. Pentru a se înțelege mai bine ticăloșia planului, amintim că în România este cea mai mare impozitare a salariilor din UE, în timp ce impozitele pe profit și redevențele, adică taxele cuvenite de corporații pentru exploatarea petrolului, gazelor, mineralelor ș.a. sunt cele mai mici din UE.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este apărătoarea românilor în Europa și este și unica forță politică apărătoare a celor ce muncesc, a salariaților, precum și a art .1 din Constituție, care prevede că România este un stat democratic și social.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) așteaptă de la premierul Marcel Ciolacu să dovedească măcar o urmă de demnitate și să demisioneze din funcție.” a explicat președintele AUR, George Simion.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *