Local

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler ieșencei Diana Cărceanu

Publicat: 07 dec. 2021
Diana Cărceanu
Diana Cărceanu a primit Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler ieșencei Diana Cărceanu. Tânăra este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa (UMF) Iași, este unul dintre eroii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Ea a devenit voluntar de la vârstă de 16 ani.

„Sunt unul dintre voluntarii din cadrul programului «Salvator din Pasiune» și efectuez gărzi pe ambulanța EPA (echipaj de prim-ajutor- n.r ). Din anul 2016 sunt voluntar în cadrul inspectoratului, deci fac parte chiar din prima serie de voluntari. Inițial, am făcut voluntariat în cadrul ISU Suceava, iar din toamna anului trecut m-am transferat aici, în cadrul ISU Iași. Pot spune că pentru mine a fost și este cea mai bună alegere a vieții mele și cea mai importantă, deoarece nu mi-a deschis doar o oportunitate, ci și o carieră. În timpul liber sunt și studentă la medicină generală, aici în Iași. Consider că atât activitățile pe care le desfășor aici, cât și toate cunoștințele pe care le dobândesc în timpul cursurilor, mă vor ajuta să evoluez”, a spus reporterilor Cotidianului BZI, la începutul anului 2021, Diana Cărceanu, voluntar ISU Iași, în vârstă de 21 de ani.

Până în februarie 2021, Diana Cărceanu a participat de-a lungul celor 5 ani de voluntariat la 550 de intervenții. Cele mai grele și traumatizante misiuni pentru Diana sunt acelea care includ copii. Sutele de misiuni la care a participat eroina de la ISU Iași i-au schimbat viața și au ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea și să se dezvolte. Diana consideră că oricine trebuie să dețină câteva informații despre primul ajutor. Este foarte important, pentru că în orice moment poate fi salvată viața unui om. Eroina Diana Cărceanu este un model pentru toți.

„Toate intervențiile la care am participat, undeva în număr de 550, pot spune că m-au schimbat pe mine ca persoană, mi-au dat mai mult curaj, mai multă încredere în mine și mi-am dat seama că dacă dețin anumite informații și anumite cunoștințe despre primul ajutor, pot schimba viața unui om. Îi încurajez pe toți tinerii, dar și pe persoanele mature care vor să facă o faptă bună, care vor să evolueze și să învețe mai mult despre primul ajutor să se înscrie în viitoarele programe, pentru că este un lucru care le va schimba viața”, povestește Diana Cărceanu, membru al programului „Salvator din Pasiune”.

Adauga un comentariu