Actualitate

Președintele Klaus Iohannis intervine în clasarea dosarului 10 august: „Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns aici”

Publicat: 04 mart. 2021
klaus iohannis semneaza un decret
Klaus Iohannis decorează un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății

Președintele Klaus Iohannis intervine în Scandalul Clasării dosarului constituit ca urmare a intervențiilor forțelor de ordine asupra manifestanților la 10 august 2018:

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook

Tribunalul București a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”, ceea ce înseamnă că ancheta DIICOT în cazul șefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

Dosarul „10 august” a fost clasat de DIICOT în iunie, anul trecut. Printr-o ordonanța din data de 26 iunie, procurorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a dispus clasarea cauzei

DIICOT a mai dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior Cazan Laurențiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ulterior, conducerea DIICOT a cerut redeschiderea urmăririi penale, însă marți, Tribunalul Capitalei a decis sa respinga cererea.

Comentarii
  • Daca era o urgenta statul de drept trebuia sa solutioneze cu celeritate,altfel se asteapta oportunitati politice pentru Iohanis si penelea-userea.

  • Klaus cel Fudul trebuia dat afara, de mult, din postul pe care nu-l merita!! Este vinovat pentru:dezbinarea societății, imposibilitatea coabitarii în politica, deteriorarea grava a noțiunii de stat de drept, agresarea opțiunilor electoratului și independentei justiției, ineficienta-incompetenta dublate de ideea obsesiva de a conduce tot(care sfirseste într-o băgare permanenta ca musca în lapte). Rezultatul interacțiunii între Klaus și echipa de lingăi mediocri:DEZASTRU

  • Stimati Colegi de comentarii, JIGODIILE care au manipulat si intaratat pe „demonstrantii” din piata Victoriei NU SUPORTA GANDUL CA JUSTITIA ESTE IMPARTIALA SI CORECTA, SI NU SLUGA LOR.
    Sa nu uitam NICIODATA cum in saptaminile anterioare protestului, ORGANIZATORII ANONIMI au CONVOCAT pe retelele de socializare in termeni de ura viscerala, pe toti # rezistii din tara si din diaspora, lichelele din partidele liberalo – useristo – ciolosiste, precizand care sant „OBIECTIVELE ” ” TERMENELE” ” RESURSELE ” si nu in ultimul rand asigurarea unui „MANAGEMENT PERFORMANT” in timpul actiunii. TOTUL era concentrat pentru a distruge tot ce le sta in cale, sa patrunda in Guvern, sa faca dreptate si sa instaureze NOUA ORDINE PRIN „MAREA RESETARE ” dupa cum cred si afirma in continuare. Nu au avut LIMITE, au incercat sa omoare jandarmi, au incendiat, au aruncat cu diverse obiecte dupa cum s-a vazut, nu inteleg ce asteptau de la Jandarmi, Florii ? Au pus la punct un scenariu de tip 6 Ianuarie – Washington – Capitoliu, insa spre lauda Jandarmeriei Romane, lichelele au primit ce au cautat, respectiv ceea ce primesc in TOATA STATELE UE si LUMEA CIVILIZATA cei care ataca ADMINISTRATIILE ( AUTORITATILE asa cum sunt cunoscute in Romania).
    Astazi ajunsi la Putere, vor Razbunare, asa cum vedem pentru ei CONSTITUTIA NU CONTEAZA, LEGILE NU CONTEAZA CHIAR DACA AU FOST PROMULGATE, SEPARAREA PUTERILOR IN STAT NU CONTEAZA, JUSTITIA NU CONTEAZA ( daca Cucuveaua Mov a fost RELOCATA), se urca cu PICIOARELE pe NOI. Pentru ei asa cum fac TOTII MAFIOTII, CONTEAZA ORGOLIUL, MANDRIA, RESPECTUL SI PUTEREA ABSOLUTA, NIMENI NU TREBUIE SA INCALCE REGULILE INSTITUITE DE NAS. Istoria pe care cu siguranta toata gasca lui Voda Imparat : Catu-Mitu, Sica Mandolina – Cantautor Mazilit, Ciolos paznicul Doinei Cornea, Barna – Fara Penali, o cunosc, ne-a aratat ca toate Cartelurile Mafiote s-au dezintegrat la un moment dat, unii au plecat acasa, alti la MITITICA sa isi scrie Memoriile pentru alte generatii de Mafioti si nu in ultimul rand pentru Reducerea pedepselor.

  • Klaus este vinovat,facilitând prin acțiuni directe, neconstituționale, cocotarea la putere a gruparii intolerante, veleitare, inconștiente, frizind neolegionarismul, numita”USR-Plus! Atenție, aceasta tara subdezvoltata, a mai vrut o data sa ajungă, peste noapte, „ca soarele de pe cer”. Și a ieșit prost!

  • encefalopatilor psd-isti nu aveti decat sa va lingeti pe pula 4 ani de acu’ incolo,nema ciolan la munca asistatilor nu stati cu mana-ntinsa la pomana,asa cum va invatat grupul infractional numit psd!

Adauga un comentariu