Actualitate

Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă, la Palatul Cotroceni – Live Video, Update

Publicat: 02 sept. 2020
Președintele Klaus Iohannis în timpul unei conferințe de presă
Președintele Klaus Iohannis în timpul unei conferințe de presă

Miercuri, 2 septembrie, 2020, președintele României, Klaus Iohannis, va susține o conferință de presă, de la ora 18.00. Șeful statului va oferi informații de ultimă oră în contextul actual la pandemiei cu noul coronavirus, la Palatul Cotroceni.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține miercuri, 2 septembrie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Update: Conferința de presă a început.

„Astăzi, din păcate, am înregistrat noi cifre îngrijorătoare (…) În contextul unor noi măsuri de relaxare adoptate de la 1 septembrie, dar și apropiata începere a anului școlar, fac un nou apel. Dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul, în absența încă a unui vaccin, are o singură barieră. Grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă așa cum știm cu toții: mască, distanță, igiena mâinilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a afirmat că „acestea sunt singurele arme pe care le avem în confruntarea cu acest virus”.

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură

Klaus Iohannis a vorbit despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimele zile. Acesta a catalogat moțiunea de cenzură drept una care „a frizat ridicolul”, pentru ca „cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari”.

„Autoritatile fac toate eforturile posibile pentru a gasi rezolvarile pentru problemele reale ale Romaniei”, a spus Iohannis, facand referire la incercarile partidului social-democrat „de a sabota eforturile Guvernului”.

Presedintele a catalogat motiunea de cenzura drept una care „a frizat ridicolul”, pentru ca „cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari”

„E cinica si iresponsabila depunerea unei motiuni de cenzura. Toate eforturile, pentru combaterea pandemiei. Dupa esecul de luni, ma intreb cui i-a folosit aceasta discutie a PSD-ului care pur si simplu nu isi poate stapani setea de putere. Ce pot astepta romanii de la un partid care actioneaza doar pentru proprii membrii? Multumesc partidelor care nu s-au alaturat unor interese strict electorale”, a declarat Iohannis.

El si-a exprimat speranta ca PSD-istii vor lua in serios aceasta lectie.

„In Romania, politica nu se mai poate face urmarind doar mizele marunte de partid. Unii liderii PSD induc ideea depunerii unei noi motiuni. Incetati cu aceste jocuri cinice care nu fac decat sa provoace neincredere. Criza sanitara pe care o traversam a generat reactii in lant care a aratat esecul institutional al acestui mod de a face politica, specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD”, a punctat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis, intrebat daca a discutat cu ministrul Nelu Tataru despre rata mare a deceselor cauzate de coronavirus in Romania, a afirmat:

„Am discutat si in ultimele zile si pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt ingrijoratoare si din acest motiv repet ca oamenii sa aiba grija sa poarte masca, sa pastreze distanta, sa se spele pe maini. E evident ca doar aceste lucruri ne protejeaza. Daca nu vreti sa ajungeti la spital feriti-va de boala”.

Seful statului a afirmat ca statisticile pe doua saptamani arata o crestere a imbolnavirilor la noi.

„Daca ne uitam de cand a inceput pandemia, nu stam cel mai rau”, a mai declarat Iohannis.

Intrebat daca autoritatile au vreo vina, Iohannis a rasuns:

„Cu vina autoritatilor am mai discutat-o si ne putem reaminti ca nu am stat rau la controlul epidemiei pana cand PSD a taragaat adoptarea legii carantinei. Atuci un numar mare de persoane s-au infectat. S-a indus ideea ca aceasta boala nu e periculoasa. Acum platim pretul pentru asta”.

Intrebat despre livrarea mastilor pentru persoanele defavorizate, presedintele a afirmat ca: „se vor gasi solutii”.

„Autoritatile vor face ce scrie in contract. Inteleg ca s-a inceput livrare acestor masti si este responsabilitatea firmei sa livreze asa cum s-a angajat, in rest, sunt detalii pe care le pot explica cei care au incheiat contractul”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa, intrebat despre livrarea mastilor pentru persoanele defavorizate.

Seful statului a dat asigurari ca se vor gasi solutii, pana la inceperea scolii.

„Cu siguranta se vor gasi solutii, si la Guvern, si administratiile locale care au inceput sa procure aceste masti”, a adaugat Iohannis.

Adauga un comentariu