Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis, vizită la Institutul Național de Sănătate Publică: „Nu intenționez să introduc starea de urgență! Eu recomand să se poarte mască tot timpul când ieșiți din casă!“ – LIVE VIDEO / UPDATE

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele Klaus Iohannis vizită la Institutul Național de Sănătate Publică Nu intenționez să introduc starea de urgență Eu recomand să se poarte mască tot timpul când ieșiți din casă - LIVE VIDEO  UPDATE
Preşedintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va face o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică. Vizita vine în contextul în care România a depășit pragul celor 3.000 de cazuri de Covid-19 în doar 24 de ore.

Vizita va avea loc la ora 13.30, iar la final șeful statului, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă.

„Am făcut o vizită la INSP despre care se vorbește foarte mult în ultima vreme. Am vrut o discuție directă cu experții din domeniu. am găsit oameni dedicați, competenți, care se străduiesc să facă față unei situații complicate de pandemie. Mi-au prezentat Institutul, domeniile de care se ocupă și, evident, am discutat despre mersul pandemiei de la noi. Înainte să detaliez, vreau să spun că am apreciat muncă lor, proiectele în curs și faptul că se preocupă foarte mult de resursă umană, de aparatură specifică și de extindere. Aceste rezultate pe care le obțin au un impact în politica statului“, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis: „Dacă vrem să avem o viață apropiată de normalitate este obligatoriu să respectăm câteva norme“

„Am discutat despre pandemie. Mi-au prezentat viziune acare s-a format aici. Abordarea noastră este cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică, însă suntem într-o situație deosebită. Dacă vrem să avem o viață apropiată de normalitate este obligatoriu să respectăm câteva norme arhi cunoscute: purtatul măștii, igiena mâinilor, evitarea aglomerărilor și, în anumite localități, introducerea de restricții specifice.

Am observat că descentralizarea deciziilor a fost un lucru bun. este nevoie de mai multă clarificare. Am convenit să se lucreze la o metodologie care să permită luarea deciziilor în fiecare județ sau în fiecare localitate. Așa vom putea evita restricții prea dure. Măsurile de bază cele discutate: masca, distanța, igiena“, a adăugat Klaus Iohannis.

„Închiderea şcolii nu trebuie exagerată!“

„Masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Vom avea mai multe discuții despre und eși când purtăm masca. Eu recomand să se poate mască tot timpul când ieșiți din casă! Nu intenționez să introduc starea de urgență!

Închiderea şcolii nu trebuie exagerată! Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri în şcoală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive fiindcă ajungem în situaţii care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe; părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală ca să poată şi ei să meargă la serviciu, şi aşa mai departe.

Repet: măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu există altă soluţie şi trebuie foarte bine analizate. Ca să nu existe exagerări am hotărât astăzi să se lucreze la o metodologie clară pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale”, a menționat Klaus Iohannis.

 

Adauga un comentariu