Actualitate

Președintele Klaus Iohannis: „Vor fi şi mai multe centre drive-through de vaccinare, imunizarea e singura cale de ieşire din pandemie”

Publicat: 29 apr. 2021
Klaus Iohannis mesaj românii vaccineze
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, după vizita la centrul de vaccinare drive-through din București, că astfel de centre vor fi mai fi create, pentru că rezultatele sunt îmbucurătoare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, joi, 29 aprilie 2021, după vizita la centrul de vaccinare drive-through din București, că astfel de centre vor fi mai fi create, pentru că rezultatele sunt îmbucurătoare.

„Bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare, e foarte îmbucurător. Acest centru este un succes şi vor apărea cât mai multe de acest tip. La aceste centre se poate prezenta oricine, inclusiv cine e rezident la noi, inclusiv români din Diaspora”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, la centrul drive-through: „Se pot vaccina și românii din Diaspora”

Președintele României a menționat faptul că este extrem de important ca această campanie de vaccinare anti-Covid-19 să prindă din ce în ce mai multă viteză deoarece imunizarea este singura cale pentru a ieși din pandemie.

„Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză.

Vaccinarea e singura cale de ieşire din pandemie şi îi încurajez pe toţi românii să se vaccineze, e o nouă fază a campaniei, unde nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie, se poate merge la vaccinare cum se întâmplă la acest centru drive-through”, a spus, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis: „Vaccinarea, singura cale de a ieşi din pandemie”

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, primul centru de vaccinare drive-through din București, situat în Piața Constituției.

La acest centru, unde oamenii pot veni fără programare să se vaccineze, deja s-au imunizat 300 de persoane şi sunt zeci de şoferi în maşini, pe mai multe benzi de circulaţie, care aşteaptă să le vină rândul.

Cel mai probabil se va depăşi cifra de 400 de persoane vaccinate, aşa cum estimau organizatorii, având în vedere că până la ora 14 au fost imunizaţi deja 300 de oameni.

Sute de persoane aşteaptă să se imunizeze la centrele de vaccinare din Bucureşti şi Braşov

Centrul drive-through din Piaţa Constituţiei din Capitală s-a deschis astăzi, 29 aprilie 2021. Persoanele care doresc să se imunizeze fără a avea programare se pot duce la centru cu maşina proprie, taxiul sau uber-ul. Aceştia se vaccinează direct din maşină, iar imunizarea se face cu serul produs de către cei de la Pfizer. Pentru administrarea serului doritorii trebuie să prezinte un document de identitate şi să completeze un chestionar.

Programul centrului din București este de la ora 8 dimineaţa, iar autorităţile vor să imunizeze în jur de 400 de persoane zilnic. În cadrul centrului s-au făcut amenajări speciale pentru o mai bună oraganizare, marcându-se benzile pentru intrarea maşinilor. La centru au fost puse la dispoziţie 4 puncte de vaccinare şi oamenii vor fi vaccinaţi direct din maşină.

Oamenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare pentru a se imuniza

Pentru a trece de zona de triaj este nevoie de prezentarea unui act de identitate şi de preferat ar fi să fie completat chestionarul, care se poate descărca din aplicaţie. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost prezent la centru încă de la primele ore ale dimineţii şi i-a invitat pe toţi care vor să se vaccineze iar cei care au programul mai încărcat şi vor să evite aglomeraţia, sunt aşteptaţi la centrul din Piaţa Constituţiei.

”Ne dorim ca acest tip de replicare să fie abordat la nivel național, o să fie și este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor celor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare”, a declarat Andrei Baciu.

Adauga un comentariu