Prima pagină » Actualitate » Președintele PMP, Eugen Tomac: „Decizia Curții de Apel București nu modifică situația actuală. Partidul are o conducere legitimă”
Președintele PMP, Eugen Tomac: „Decizia Curții de Apel București nu modifică situația actuală. Partidul are o conducere legitimă”

Președintele PMP, Eugen Tomac: „Decizia Curții de Apel București nu modifică situația actuală. Partidul are o conducere legitimă”

02 feb. 2023, 20:00, 1 ,
în Actualitate

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține că decizia Curții de Apel București din 1 februarie 2023 nu schimbă cu nimic realitatea politică.

De asemenea, Eugen Tomac transmite că partidul PMP are o conducere legitimă, aleasă la Congresul Partidului din 19.02.2022.

Eugen Tomac: „Partidul are o conducere legitimă”

Eugen Tomac transmite că decizia Curții de Apel București din 01.02.2022 nu modifică situația actuală din PMP, ci este dispusă rejudecarea unei cauze pierdute în instanță de Cristian Diaconescu.

„Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public cu privire la procesele intentate partidului de Cristian Diaconescu, fost președinte și fost membru al PMP, facem următoarele precizări:

Decizia Curții de Apel București din 01.02.2022 nu modifică situația actuală din PMP, ci dispune rejudecarea, pe aspecte ce țin de procedură, a unei cauze pierdute în instanță de ex-președintele Diaconescu.

Partidul are o conducere legitimă, aleasă la Congresul Partidului din 19.02.2022, și își continuă activitatea ca până acum, în baza deciziilor luate în forurile statutare ale PMP, potrivit legii.

Vă asigurăm că oponenții noștri care urmăresc blocarea PMP, inclusiv prin acțiuni nejustificate în instanță, nu vor avea câștig de cauză. Rămânem consecvenți valorilor și principiilor în baza căora ne-am înființat în urmă cu 9 ani și continuăm să luptăm pentru români și pentru România!”, susține europarlamentarul Eugen Tomac.

Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP la Congresul din 19.02.2022

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac preşedinte al formaţiunii politice. El a candidat ca lider al moţiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”.

Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost „pentru”, 18 „împotrivă” şi 17 abţineri. Din conducerea partidului mai fac parte preşedinţii executivi Petru Movilă şi Adrian Mocanu şi patru prim-vicepreşedinţi – Lucian-Ioan-Titus Morar, George-Mihail Neamţu, Costin-Sebastian Moise şi Emil-Marius Paşcan.

În echipa de conducere validată de Congresul Extraordinar al PMP se mai regăsesc Ionuţ Simionca (secretar general), Cătălina-Nicoleta Bozianu, Dorin-Valeriu Bădulescu şi Răzvan-Nicolae Sebe (secretari generali adjuncţi).

Cristian Diaconescu a fost exclus după ce a contestat Congresul

Colegiul Național al PMP a decis la data de 23.03.2022, excluderea din partid a fostului președinte al formațiunii, Cristian Diaconescu.

„În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, și care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

De asemenea, Petru Movilă a transmis că în partid a fost făcută „o incizie”, iar pe Cristian Diaconescu îl numește „cangrenă” care trebuia extirpată din PMP.

„Am făcut o incizie, am extirpat această cangrenă care se numește Cristian Diaconescu”, a declarat și președintele executiv PMP, Petru Movilă.

Eugen Tomac a fost reales, la congresul PMP din 19 februarie, președinte al PMP. Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, contestă juridic organizarea congresului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024