Actualitate

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, anunţa amânarea termenului de construire a Autostrăzii A8, cu sprijinul parlamentarilor de Iași: Parlamentarii ieșeni s-au unit împotriva Iașului

Publicat: 16 oct. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași

 

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, explică, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat modificarea legii Autostrăzii A8, modificare pe care parlamentarii ieșeni de la PNL și USR au votat-o, modificare ce prevede amânarea termenului de construire;

Am avertizat acum aproape o lună, că parlamentarii USR și PNL de Iași au votat cot la cot amânarea construirii Autostrăzii A8, Iaşi – Tg. Mureș, până în 2030. Voci, destul de vehemente, din ambele partide, au comentat spunând că induc în eroare ieșenii. Ieri, președintele Iohannis, a promulgat modificarea legii inițiate de mine de construcție a autostrăzii. În proaspătă variantă a legii, scrie negru pe alb, faptul că tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni are, mai nou, termen de finalizare 2026 iar Tg. Mureș-Tg. Neamț 2030!

Concluzia mea: Iașul are parlamentari care nu știu ce votează, dar mai trist, nu se interesează nici măcar când este vorba despre interesele Iașului.

Când nu ai pe cineva să lupte pentru tine, ajungi la coada listei. Trist și totodată rușinos.

Proiectul meu inițial de lege prevedea foarte clar ca termen de construcţie anul 2024. Ulterior, el a întrat în comisiile Parlamentului, care au scos data de finalizare, permițând astfel să ajungem în situația actuală. Am depus acest proiect, la acel moment de noutate pentru că niciodată în istoria Parlamentului nu s-a mai depus o propunere pentru construcția unei autostrăzi, pentru că de peste 10 ani, nici PSD și nici PNL nu făcuseră un pas pentru realizarea ei. Ulterior, după întrarea USR la guvernare, nici ei nu au făcut mai nimic. Notabil va rămâne însă acest proiect, ca moment marcant în lipsa de interes a guvernelor, indiferent de cine au fost conduse, pentru Iași şi pentru regiunea Moldovei. explică președintele PMP Iași, Petru Movilă.

Comments are closed.

Adauga un comentariu