Razboi în Ucraina

Președintele polonez, Andrzej Duda: „Războiul continuă, Rusia este din ce în ce mai mobilizată, economia rusă trece la modulul război”

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Președintele polonez Andrzej Duda Războiul continuă Rusia este din ce în ce mai mobilizată economia rusă trece la modulul război
Andrzej Duda a îndemnat partenerii occidentali să nu renunţe la eforturile lor de a înarma Ucraina

Președintele polonez, Andrzej Duda, a recunoscut că „compresorul” rusesc „zdrobește” Ucraina . Din acest motiv, el le-a cerut partenerilor de la Kiev să nu presupună că președintele rus Vladimir Putin va pierde.

„Nu a pierdut niciun război până acum”, a spus el potrivit 20 Minutos citat de Rador.

„Se spune că pierde războiul și că înfrângerea sa este aderarea Finlandei la NATO. Putin nu a pierdut niciun război. Sper să-l piardă pe acesta, dar deocamdată avem o situație în care compresorul rusesc zdrobește Ucraina”, a spus Duda.

Duda a asigurat că Occidentul are „datoria comună” de a continua să sprijine Ucraina

Într-un interviu acordat cotidianului „The Wall Street Journal”, președintele polonez a avertizat cu privire la inconvenientul de a-l considera pe Putin învins sau de a-l lua în derâdere pentru că desfășoară tancuri și alte echipamente vechi. De aceea a îndemnat partenerii occidentali să nu renunţe la eforturile lor de a înarma Ucraina.

În acest sens, Duda a apreciat diferența importantă de efective militare dintre cele două ţări.

„Cu peste 100 de milioane de ruși și mai puțin de 40 de milioane de ucraineni, doar această diferență arată cine are avantajul”, a conchis el.

„Pentru ruși, viața umană nu înseamnă nimic, pentru ucraineni fiecare viață își merită greutatea în aur. Este o cultură diferită. Rusia este o putere nucleară. Putin va pierde războiul când va fi alungat de la granițele recunoscute. Atunci vom spune că ei nu au câștigat nimic, că planul lor de a înrobi Ucraina a eșuat și că ambițiile lor imperiale au fost pedepsite”, a spus el.

„Nu se poate spune că eșecul lui Putin este şi faptul că mai multe țări au aderat la NATO. Războiul continuă, Rusia este din ce în ce mai mobilizată, economia rusă trece la modulul război. Nu vă îndoiți că îi poate convinge pe oamenii cu propaganda că ei ar trebui să-și strângă cureaua și, chiar dacă le este foame, ar trebui să fie mândri, pentru că Rusia este grozavă”, a insistat Duda.

Din acest motiv, Duda a asigurat că Occidentul are „datoria comună” de a continua să sprijine Ucraina în toate privințele. Nu numai că ucrainenii nu au suficient potențial pentru a învinge Rusia pe cont propriu, ci și pentru că înfrângerea lor ar reprezenta și o amenințare la adresa securității globale.

„Sfârșitul potrivit al acestui război este ca rușii să părăsească granițele de dinainte de 2014, iar acest lucru este imposibil fără sprijin. Nu vă săturați de acest război. Asta vrea Putin, să ne epuizeze. Dacă nu sprijinim Ucraina, aceasta nu se va putea apăra și va fi înrobită”, a conchis el.

Comentarii
Adauga un comentariu