Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu îndeamnă membrii partidului PSD să se vaccineze cu doza 3

Publicat: 19 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele PSD Marcel Ciolacu îndeamnă membrii partidului PSD să se vaccineze cu doza 3
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, 13 ianuarie 2022, că până duminică va fi o şedinţă a coaliţiei şi se vor stabili măsurile pe care Guvernul Ciucă le va lua în scandalul legat de preţurile la energie electrică şi gaze

Marcel Ciolacu, șeful Partidului Social Democrat își îndeamnă toți colegii de partid să meargă să se vaccineze cu doza a treia, pentru a da un exemplu cetățenilor.

Declarația conține și mai multe reproșuri referitoare la felul în care actualul Guvern interimar a gestionat situația pandemică în ultima perioadă.

Marcel Ciolacu încurajează social democrații să se vaccineze cu doza 3

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis un mesajul colegilor din PSD, îndemnându-i să meargă să se vaccineze mâine, 20 octombrie 2021. Prin această mișcare, șeful social democraților dorește să de un exemplu de responsabilitate a partidului.

„Dragi colegi, vă propun ca mâine (miercuri – n.r.), după votul din plen, să mergem în număr cât mai mare să ne facem cea de-a treia doză de vaccin. Cred că societatea noastră nevoie de un asemenea gest public în fața acestui dezastru sanitar la care guvernarea nu are soluții. Au respins testarea extinsă, n-au pregătit spitalele, n-au adus medicamente anti-COVID, astfel că vaccinarea a rămas singura soluție pentru a salva cât mai multe vieți.

Vă propun să mergem la centrul de vaccinare de la Romexpo, care este cel mai mare din București – cred că toată lumea va înțelege semnificația alegerii noastre. Vreau să le arătăm tuturor că PSD rămâne același partid responsabil, mai ales în momentele cele mai grele pentru români. Vă mulțumesc și aștept confirmările voastre”, a afirmat Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat susține introducerea certificatului verde

Ieri, 18 octombrie 2021, în contextul unor declarații date de către Alexadru Rafila, acesta a afirmat faptul că PSD va vota în privința introducerii certificatului verde în magazinele neesențiale.

„PSD va fi de acord cu o formă a actului normativ care să aibă două elemente: în primul rând să corespundă întru totul modului de utilizare conform deciziei Parlamentului European, adoptată în luna iunie. Din păcate, Guvernul actual a trunchiat foarte mult acea decizie, a dat o interpretare proprie care nu avea legătură cu decizia din Parlamentul European și, în al doilea rând, limitarea unor drepturi cetățenești nu poate fi făcută prin HG pe un timp nedeterminat și pentru orice. Lucrurile acestea trebuie discutate, or acea OUG promovată de fostul prim-ministru când nu era încă demis nu răspunde unor minime cerințe de natură constituțională în ceea ce privește aceste aspecte”, a mai spus Rafila. Întrebat, în continuare, dacă pot fi impuse măsuri mai dure, din cauza situației în care se află România, Rafila a spus că trebuie să existe consens și acceptabilitate

Amintim faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Având în vedere rata mică de vaccinare anti-Covid-19 din România, oficialii au impus un obiectiv de a vaccina 2 milioane de persoane împotriva noului coronavirus (prima doză) până la sfârșitul acestui an (45% din populație) și 70% din populație până în primul trimestru al anului 2022. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a declarat faptul că dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele săptămâni, România va ajunge la un procent de 70% de vaccinați.

Adauga un comentariu