National

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj tranşant cu ocazia Unirii Principatelor Române

Publicat: 24 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele PSD Marcel Ciolacu mesaj tranşant cu ocazia Unirii Principatelor Române
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Principatelor Române

Președintele PSD a ţinuta să transmită un mesaj pentru liderii politici, și nu numai, cu ocazia Unirii Principatelor Române. Marcel Ciolacu a menţionat faptul că dezbinarea nu va salva națiunea în aceste momente și a îndemnat la unitate.

Vă aducem amint faptul că pe data de 24 ianuarie 1859 diplomaţii români ai acelor timpuri au obţinut, prin eforturi intense şi demersuri profesioniste abile, recunoaşterea dublei alegeri a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Mesajul lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, cu ocazia Unirii Principatelor Române

Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare, președintele PSD a transmis faptul că România are nevoie de unitate. Marcel Ciolacu a scos în evidență că, în asemenea momente, țara nu are nevoie de dezbinare:

”La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate! Românii au nevoie de fapte şi decizii corecte care să demonstreze că le suntem alături. Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate, ci tocmai idealurile care i-au animat pe unioniştii de la 1859 şi care încă îi mai animă pe români! La mulţi ani, dragi români”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Ziua Principatelor Române marcate cu scandal la Iași

Ziua Principatelor Române a fost marcată cu scandal la Iași. Așadar, în noaptea de duminică spre luni, membrii AUR au intrat într-un conflict verbal cu oamenii legii care au dorit să îi verifice.

Ce s-a întâmplat? De ce ați sărit așa repede de parcă stăteați la pândă? O să prezinte documentele, dar ce s-a întâmplat? Stau în stradă, stau aici. Este incredibil, chiar așa vreți să blocați? A venit domnul să parcheze, lăsați-l să parcheze. Nu mai vreți să spuneți cum vă numiți? Este incredibil. Ce s-a întâmplat? Chiar așa, la 12 noaptea sunteți cu ochii pe noi? Ce abuz, stat polițienesc. Ne monitorizați chiar de cum am intrat în Iași. Lăsaţi-l să parchezi, dat-i documentele și lăsați-l să parcheze .(…) a spus George Simion într-un live.

 

Pe de altă parte, apariția lui George Simion în Piața Unirii din Iași nu a fost lipsită de incidente. Copreședintele AUR fiind stropit, pe față, cu cerneală de un participant la manifestări. Cei de la IPJ Iași au transmis că în acest sens au fost identificate două persoane și au fost conduse la secție pentru audieri:

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

 

Adauga un comentariu