Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis: „DSP-urile, total depășite. Au fost și erori” – VIDEO

Publicat: 29 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele României Klaus Iohannis DSP-urile total depășite. Au fost și erori - VIDEO
Președintele României, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut în această dimineață o vizită la call center-ul Direcției de Sănătate Publică București, acolo unde mai mulți voluntari preiau apelurile sosite de la populație.

Întrebat ce mesaj are pentru românii care au încercat să sune la DSP zile în șir fără rezultat, Klaus Iohannis a răspuns:

„DSP-urile au fost total depășite la început. Și acum sunt unele. Au număr insuficient de personal. Apreciez această activitate de voluntariat care vine să completeze acțiunea DSP-ului. Este o muncă foarte solicitantă. Încercăm să găsim personal ca să facem munca DSP-ului mai eficientă. Au fost și erori, dar Guvernul lucrează permanent pentru a îmbunătăți procedurile, ” a spus Klaus Iohannis.

Restricții suplimentare dacă nu se vor respecta normele actuale

Klaus Iohannis a avertizat, după o vizită la call-centerul de la Arena Națională al DSP București, că dacă românii nu vor respecta normele și legile ar putea fi impus restricții suplimentare. Președintele a explicat că vaccinul anti-COVID-19 ar urma să ajungă în România abia la anul.

”Am găsit mulți oameni tineri, în putere, am vorbit cu mulți dintre ei. Mulți sunt voluntari, studenți la medicină. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în call-center. Toți voluntarii sunt bine pregătiți, au abordare calmă, profesionistă, îi calmează pe oamenii care au problemele lor, dacă sunt bolnavi și sunt infectați. Îi felicit pe toți.

Putem să observăm, în ultimele zile, că măsurile de restricție care au fost luate dau primele rezultate. Numărul de noi infectări nu au mai crescut, suntem pe un platou. Vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, mulți ajung în stare gravă sau foarte gravă. Medicii fac minuni, dar, haideți, să fim solidari. Solidari cu miile de voluntari, de medici care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie. Suntem chiar obligați să fim solidari și să respectăm normele, pentru că salvăm vieți. Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare. Toată lumea își dorește să revină la normalitate, iar după vaccinare să terminăm cu această pandemie, poate până în vara anului viitor vom termina cu ea.

Sunt pregătite primele tranșe de vaccin, sperăm să le avem și în România de la începutul anului viitor. La început, DSP-urile au fost total depășite, unele sunt depășite și acum. Au un număr mic de angajați. Au fost și erori, și scăpări.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis, despre voluntarii DSP București

Klaus Iohannis a vizitat call-centerul DSP București, unde voluntarii au fost testați toți înainte de vizita președintelui. Mai mult, unii au susținut că li s-a ordonat să nu îl privească în ochi pe președinte, pentru că nu îi place.

”Este un fake news, o minciună. Eu am venit să vorbesc cu oamenii, să mă uit în ochii lor. Mă uit în ochii oamenilor și întreb cum lucrează. Noi, de fapt, vrem să facem să meargă treaba, să meargă ceas. Am înțeles că a fost o acțiune de testare voluntară, mi se pare un lucru foarte bun. Cred că este un lucru foarte bun, se simt și ei mai sigur și pot lucra cu mai mult spor. Asta o să vă explice foarte bine doamna director de la DSP, în baza cărei definiții de caz au fost testați voluntarii de aici. Despre definiția de caz am mai discutat. Ea e făcută de INSP, oameni de încredere, sunt de cea mai bună calitate. Eu sunt convins că așa cum au definit-o este foarte bine definită.”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie

„Cred că toată lumea asta își dorește, să revenim încet, încet, așa cum se poate, la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie. Este un rezultat așteptat de mulți”, a declarat șeful statului după vizita la DSP.

Școlile nu se pot redeschide

Klaus Iohannis a precizat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomanda OMS. Președintele a comentat și o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online. ”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu