Eveniment-Social

Preşedintele USLIP Iaşi a relatat despre realităţile din sistemul de învăţământ în plină pandemie de Covid-19 și ce măsuri trebuie luate pe segmentul legislativ şi strategic în educaţia românească, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 01 mai 2020

Vineri, 1 mai 2020, la ora 11.00 și în exclusivitate în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE a intervinit prof. Laviniu Lăcustă – președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași. Cu peste 8.000 de membri angajați în sistemul educaţional public din România respectiv cel mai mare sindicat județean pe acest segment din ţară. Acesta a oferit informații, date și prezenta realității din sistemul de învățământ, de ultima oră și extrem de importante pentru mii și mii de profesori, părinți și elevi în plină pandemie de COVID-19. Liderul USLIP a oferit detalii despre întrebările adresate atât premierului cât și președintelui României, referitoare la ce măsuri ar trebui luate pe segmentul organizatoric, legislativ și strategic în educația românească, în acest context critic.

Acesta a făcut referință și la felul în care ar trebui să mai aibă loc activitatea în acest an școlar, suspendarea cursurilor, modul derulării examenelor naționale, cum ar trebui să se desfășoare acestea în maximă siguranță medicală în plină pandemie de coronavirus! De asemenea, despre cum are loc procesul didactic on-line, ce investiții ar trebui făcute în acest sens, alocare de fonduri pentru infrastructura igienico-sanitare în şcoli și licee, ce se întâmplă acum în mediul școlar rural! În plus, despre salarizare, debirocratizare a sistemului, probleme pe care le au angajații, neclaritățile din deciziile Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost alte puncte fierbinți atinse cu acesta.

Nu în ultimul rând, profesorul Laviniu Lăcustă a prezentat situațiile și cazurile grele pe care le-au întâmpinat colegii acestuia în aceste săptămâni!





Adauga un comentariu