Info Turism

Preţuri reduse pe litoral în ultimul weekend. Mii de turişti sunt aşteptaţi ca să-şi ia rămas bun de la mare

Publicat: 25 sept. 2020
Preţuri reduse pe litoral
Preţuri reduse pe litoral in ultimul weekend din septembrie. Turistii sunt asteptati sa-si ia ramas bun de la mare

Preţuri reduse pe litoral în ultimul weekend din septembrie. Vremea bună şi litoralul românesc îi aşteaptă pe turişti în acest sfârşit de săptămână. Unităţile hoteliere care încă mai sunt deschise îşi aşteaptă clienţii cu oferte generoase. Totuşi starea de alertă, în care încă ne aflăm, îi obliga pe administratorii restaurantelor şi cluburilor să aibă program până la miezul nopţii.

În acest weekend, mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral să-şi ia rămas bun de la mare. Specialiştii din meteorologie ne dau garanţii că vremea va fi una prietenoasă, numai bună pentru o ultimă bălăceala sau un bronz târziu de toamnă. Mai mult decât atât, administratorii unităţilor de primire turistică anunţa reduceri substanţiale la cazare.

Preţuri reduse pe litoral în ultimul weekend. Hotelurile şi pensiunile se întrec în oferte

Hotelurile şi pensiunile care încă nu s-au închis le-au pregătit numeroase oferte ultimilor turişti care sosesc în acest sfârşit de săptămână. Dar pentru că suntem în stare de alertă, restaurantele şi cluburile au program până la miezul nopţii.

Chiar dacă îşi aşteaptă ultimii turişti, litoralul românesc nu este încă pustiu, mii de romani optând pentru o vacanţă în luna septembrie. Spre exemplu, pe plajă din Mamaia încă mai sunt turişti, chiar dacă cele mai multe baruri s-au închis, iar şezlongurile au fost strânse. Cei care au ales această perioadă de vacanţă spun că au evitat sezonul estival din cauza aglomeraţiei.

„E foarte bine, ţinând cont că nu mai este aglomeraţie, vremea e bună, e soare, e cald, copiii fac aerosoli”, spune un turist.

Şi tarifele de cazare sunt mult mai mici în ultimul weekend din septembrie. Multe hoteluri din Mamaia au reduceri speciale.

„Vin foarte multe cereri, hotelul probabil va fi plin, apa la piscină este caldă, apa la mare este caldă aşa că îi aşteptăm pe toţi pentru încă un weekend cu soare. Camerele au un preţ special începând de la 70 de euro”, a spus Răzvan Dobre – manager hotel.

Un alt manager de hotel spune că are o ofertă pentru cei care vin în acest weekend. Mai exact turiştii pot sta trei nopţi de cazare în condiţiile în care vor plăti doar două.

„Avem şi o ofertă foarte atractivă, plăteşti două nopţi şi stai trei. Ne-am gândit să oferim un bonus atractiv oaspeţilor noştri. Pachetul de trei nopţi este 580 de lei şi include şi 100 de lei o sumă pentru masă, poate fi consumaţie la restaurantul nostru”.

Tarife mici şi în sudul litoralului

Turiştii care optează pentru acest ultim weekend din septembrie se pot caza şi în sudul litoralului, la 2 mai sau Vama Veche.

Pentru a atrage tineri în Vamă, managerii campingului au decis că în acest weekend tariful să fie de doar un leu de persoană, pe zi. Iar dacă nu aveţi propriul cort, veţi primi unul de aici – pentru că este inclus în preţ.

„Am rămas deschişi datorită solicitărilor turiştilor şi datorită tarifelor care s-au redus la jumătate. E foarte frumos, foarte cald, se face plajă. Lumea e mai relaxată, mai veselă, vă aşteptam în Vamă Veche”, a spus un manager de pensiune.

Hotelierii au lansat ofertele pentru litoral 2021

Cei care vor să-şi facă rezervările pentru anul viitor, beneficiază de reduceri substanţiale. Spre exemplu, un sejur de cinci nopţi în iunie 2021 costă 1.850 de lei dacă îl rezervaţi acum. La unele hoteluri, sejurul poate fi achitat şi în două raţe. O poliţă de asigurare garantează returnarea banilor, dacă apar situaţii neprevăzute, cum s-a întâmplat de pildă, în acest an, cu pandemia de coronavirus. Turiştii care cumpără de pe acum sejurul de anul viitor fac economii substanţiale.

„Vor beneficia de preţuri mai mici de până la 20% faţă de clienţii care optau pentru o vacanţă tot în această perioadă, dar pentru sezonul 2020“, spune un agent de turism.

Un sejur de cinci nopţi în iunie 2021 costă 1.850 de lei dacă îl rezervaţi acum. Operatorii din turism oferă pentru aceşti bani regim all inclusive la trei stele, în Eforie Nord. Dacă îl rezervaţi pentru iulie, costă 2.390 de lei. În staţiunea Mamaia, preţurile sunt ceva mai ridicate. Pentru aceleaşi condiţii, veţi achita 2.250 de lei în iunie şi 2.460 lei în iulie.

La 4 stele, în preţ sunt incluse doar micul dejun şi prânzul, iar preţurile pleacă de la 400 lei pe noapte.

„Turiştii îşi pot face rezervare anul acesta şi achita un avans anul viitor în luna ianuarie, urmând în funcţie de fiecare hotel în parte, să plătească până la sfârşitul lunii martie”, spune un director de la o agenţie de turism.

Dacă sejururile sunt rezervate cu asigurare, banii vor fi returnaţi în situaţiile neprevăzute, cauzate de pandemie.

Peste 40 de hoteluri de pe litoral au pregătit oferte pentru anul viitor.

Adauga un comentariu