International

Previziuni crunte despre următorul val al pandemiei de CoVid-19. „Nu este practic nicio șansă”

Publicat: 13 mai 2020
Dr. Anthony Fauci, consilier al preşedintelui american Donald Trump
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că nu există „aproape nicio șansă” ca noul coronavirus să fie eradicat.

Anthony Fauci compară pandemia de SARS-CoV-2 cu epidemia de SARS, din 2003. „Spre deosebire de virusul SARS, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, spune acesta, potrivit Business Insider.

Peste 4 milioane de persoane au fost infectate până în prezent cu noul coronavirus, iar peste 80.000 de oameni au murit din cauza acestuia. „Se transmite atât de uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.

Anthony Fauci consideră că redeschiderea prematură a granițelor poate provoca decese care ar putea fi evitate. „Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.

În plus, consilierul lui Trump consideră că un al doilea val de CoVid-19 este inevitabil: „Nu există nicio şansă să fim cruţaţi”.

Adauga un comentariu