Cancan

Prezentatorul Victor Țăruș s-a stins din viaţă

Publicat: 10 ian. 2021
Prezentatorul Victor Țăruș pe lac cu o captura
S-a stins din viaţă un mare prezentator din România. Este vorba de cunoscutul Victor Țăruș.

Victor Țăruș era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2.

S-a stins din viaţă un mare prezentator din România. Este vorba de cunoscutul Victor Țăruș. El era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2. Vestea cutremurătoare a fost dată de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș. “Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului şi pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”.

Potrivit anticariatbazar.ro, Victor Țăruș este detinatorul unor rezultate competitionale cu care putini se pot lauda. El a câștigat numeroase titluri la competitiile interne si internationale de casting, pescuit la musca artificiala si pescuit cu naluci. De altfel, a participant si a fost promotor al echipei nationale la mai multe editii ale campionatelor mondiale de specuit la musca artificiala, casting, pescuit stationar pe cluburi, pescuit cu momeli naturale in ape de munte.

Prezentatorul Victor Țăruș s-a stins din viaţă

Victor Țăruș era editor al revistelor Pescarul (din 1990), Pescar modern (din 1993), Pescar la Crap (2007) si Prieten cu Natura (2008). A fost și protagonist al emisiunilor TV „Fir intins!”, „Pescar istet” si „Pescat hoinar”.

Timp de cinci ani, a fost lider de audienta pe TVR 2 si al emisiuni radio „NADA”. Se bucura de audienta la nivel national. În plus, a fost organizator al competitiilor „Carligul de Aur” si „Crapul de Aur” – competitii pentru capturi record publicate in revistele Pescar modern si Pescar la Crap si a numeroase alte competitii: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa Romaniei, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepresedinte pentru pescuit al Asociatiei Pescarilor din APVS-Romania. Din 2005, Victor Țăruș a fost presedintele Federatiei de Pescuit Sportiv din Romania.

CAPTURI RECORD

– stiuca 7,6 kg/105 cm – 1969, Herastrau; 8 kg/110 cm – 2009 Sarulesti;
– biban 1135 g/39 cm – Crevedia; 1380 g/40 cm – Sarulesti;
– salau – 7,4 kg/102 cm – Ganeasa 1992; 6,9 kg Sarulesti;
– avat – 4,6 kg – Brat Sulina;
– somn – 21 kg/148 cm – Sarinasuf;
– pastrav de rau – 940 g/39 cm, Teleajen (prins la musca artificiala);
– pastrav de lac (Fario) – 1,430 g, Lac Balea, musca; 3,6 kg Acumularea Pecineagu, prins la twister;
– lipan – 760 g/37 cm, Teleajen, musca; 1 kg/42 cm, Sava (Slovenia), musca;
– crap – 13,9 kg Tancabesti – scos cu fir 0,22 mono, agatat de aripioara;
– novac – 17,8 kg Sarulesti – scos cu fir 0,06 textil agatat de aripioara”

El nu a fost doar un prezentator de emisiuni la TV, ci și un pasionat de lectură și chiar a scris și câteva cărți pentru pescari. Pescuit din Delta in Carpati, Pescar incepator (La pescuit cu unchiul Virgil), Cu lanseta pe ape de munte, Rapitori – ape de ses, Peste gatit aparute in numeroase editii si binecunoscute impatimitilor acestui sport.

Adauga un comentariu