National

Prgonoză meteo de weekend. Vor urma zile reci cu precipitații

Publicat: 03 apr. 2020

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru cele două zile de weekend. Potrivit meteorologilor vremea va fi deosebit de rece, în special în zonele montane unde sunt așteptate precipitații sub formă de ploi și lapoviță.

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 4 aprilie 2020

Vremea se va răci în acest weekend, iar meteorologii anunță că vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. În ceea ce privește ziua de sâmbătă, 4 aprilie, ANM a transmis că vântul va sufla slab spre moderat, dar va avea unele intensificări în a doua parte a nopții, în special în Carpații de Curbură, Carpații Meridionali și sud-estul țării.

Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a teritoriului și pe suprafețe mici, trecător, vor cădea precipitații slabe. În zonele montane precipitațiile vor fi mixte și la altitudini mari chiar va ninge. Totodată, meteorologii au anunțat că maximele vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, în timp ce minimele vor fi între -2 și 7 grade.

Cum va fi vremea duminică, 5 aprilie 2020

În ceea ce privește ziua de duminică, 5 aprilie, ANM a anunțat că vremea se va menține rece în continuare, în ciuda faptului că temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade. În depresiunile intramontane temperaturile vor fi și mai scăzute. Spre seară există o probabilitate destul de mare ca în centru, nord şi nord-est să cadă bruma.

Cerul va fi senin în cea mai mare parte a țării, excepție făcând regiunile sud-vestice şi zona montană aferentă, unde cerul va fi variabil în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab spre moderat în majoritatea zonelor, însă în Câmpia de Vest se vor semnala unele intensificări.

În Bucureşti se va răci uşor, iar vântul va sufla slab spre moderat pe parcursul zilei. Cerul va fi mai mult senin, atât sâmbătă, cât și duminică, iar maximele vor fi cuprinse între 14 și 15 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 4 grade Celsius.

 
Adauga un comentariu