International

Prim-ministrul din Danemarca, Mette Frederiksen, se afla în carantină din cauza noului coronavirus

Publicat: 04 nov. 2020
Mette Frederiksen, premier în Danemarca

Miercuri, 4 noiembrie 2020, virusul Covid-19 lovește extrem de puternic Cabinetul danez. Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, dar și 12 miniștrii au fost trimiși în carantină din cauza noului coronavirus.

Pentru moment, nu se cunosc detalii suplimentare despre starea de sănătate a demnitarilor.

Familia Trump, testată pozitiv cu noul coronavirus

Fiul Barron, în vârstă de 14 ani, al președintelui SUA, Donald Trump, a contactat coronavirus, dar de atunci a dat rezultate negative, a dezvăluit prima doamnă Melania Trump.

Doamna Trump a spus că „frică să s-a accentuat atunci când Barron afost pozitiv la Covid-19. Dar, din fericire, el este un adolescent puternic și nu a prezentat simptome.

Atât președintele, cât și prima doamnă au testat pozitiv pentru coronavirus – precum și alți angajați ai Casei Albe -, dar de atunci și-au revenit. Mai târziu, la un miting de la Des Moines, Iowa, Trump a spus: „El [Barron] a avut-o pentru o perioadă atât de scurtă de timp.

„Nici măcar nu cred că știa că o are pentru că sunt tineri și sistemul lor imunitar este puternic și îl combate”.

Recuperarea fiului lui oferit exemplu pentru redeschiderea şcolilor

Președintele a citat recuperarea fiului său drept un motiv pentru care școlile americane ar trebui să se redeschidă cât mai curând posibil, o mișcare opusă sindicatelor profesorilor care se tem că membrii lor ar putea fi infectați de studenți.

El a spus mulțimii: „Barron a fost pozitiv. Dar în câteva momente, testele i-au ieşit negative.

„Pentru că se întâmplă. Oamenii o au și nu știu. Du-i copiii înapoi la școală.”

Doamna Trump a dezvăluit rezultatul pozitiv al testului Barron într-un eseu intitulat „Experiența mea personală cu Covid-19”, publicat pe site-ul Casei Albe

După ce ea și președintele au primit rezultatele pozitive în urmă cu două săptămâni, ea a spus „în mod firesc, mintea mea a mers imediat la fiul nostru”.

Doamna Trump a spus că a fost o „mare ușurare” atunci când Barron a dat inițial un rezultat negativ, dar era îngrijorată că mai târziu testul va ieși pozitiv. „Frica mea s-a adeverit când a fost testat din nou și a apărut pozitiv”, a spus ea, adăugând că Barron nu prezintă simptome.

„Într-un fel, m-am bucurat că noi trei am trecut prin asta în același timp, astfel încât să putem avea grijă unul de altul și să petrecem timp împreună”, a scris ea.

Prima doamnă a reflectat și asupra propriului diagnostic. Ea a spus că a experimentat un „roller coaster de simptome”, inclusiv dureri corporale, tuse și oboseală.

„Am ales să urmez un traseu mai natural în ceea ce privește medicamentul, optând mai mult pentru vitamine și mâncare sănătoasă”, a scris ea.

În declarația să, doamna Trump a mai spus că „cea mai impactantă parte” a recuperării sale a fost „oportunitatea de a reflecta asupra multor lucruri – familie, prietenii, munca mea și rămânerea fidelă a ceea ce ești”

Adauga un comentariu