Actualitate

Prim-ministrul Florin Cîţu: „Am cerut că etapa a III-a a campaniei de vaccinare să înceapă mai devreme”

Publicat: 08 mart. 2021
Prim ministrul Florin Cîțu
Florin Cîțu, premierul României

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a precizat luni, 8 martie 2021, faptul că a cerut preşedintelui Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru că etapa a III-a de vaccinare să înceapă cu câteva zile mai devreme.

Decizia a venit după ce statul roman va primi în lună martie nu mai puţin de 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, o cantitate mai mare faţă de cea anticipată în prima instanţă.

Etapa a treia de vaccinare anti-Covid-19 va începe mai repede

Premierul Florin Vasile Citu a anunţat că România va intra în posesia a 2,6 milioane de doze de imunizare în lună martie, cu 200.000 de doze mai mult faţă de cantitatea iniţial anticipată.

Astfel, în etapa a treia de imunizare împotriva Covid-19 se va vaccina împotriva virusului populaţia generală. La sfârşitul lunii septembrie se preconizează că se va atinge ţinta de 10.4 milioane de persoane.

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în lună martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Florin Cîțu, despre noile măsuri ce urmează a fi implementate: „În funcţie de evoluţia situaţiei, vom veni şi cu măsuri”

Premierul Florin Cîţu a menționat în intervenția sa publică faptul că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se vor implementa noi măsuri, însă deocamdată sunt necesare a fi respectate cele existente.

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a declarat premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.
Florin Cîţu a ținut să mai adauge că pentru industriile afectate în urma deciziei de carantinare a unor localităţi există în continuare măsuri cum sunt şomajul tehnic şi cel legat de programul de muncă flexibilă.
“Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri există în continuare şi măsura de muncă flexibilă Kurzarbeit, există şi şomaj tehnic, toate aceste măsuri sunt măsuri care au dat rezultate anul trecut, ele sunt în continuare în vigoare, deci şi pentru anul acesta. În ceea ce priveşte predictibilitatea, aici depinde doar de noi, toţi românii, să respectăm regulile şi atunci când le vom respecta veţi vedea că vom fi mai predictibili”, a mai declarat Florin Cîţu.
Adauga un comentariu