International

Prim-ministrul Israelului s-a infectat cu Covid-19. Naftali Bennett, implicat în negocierele dintre Ucraina şi Rusia

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prim-ministrul Israelului s-a infectat cu Covid-19. Naftali Bennett implicat în negocierele dintre Ucraina şi Rusia
Naftali Bennett, premierul Israelului, se simte bine după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Oficialul își va continua activitatea de acasă

Noul coronavirus continua să facă victime, chiar dacă cetăţenii considera că pandemia s-a încheiat. Prim-ministrul Israelului s-a infectat cu Covid-19. Naftali Bennett a făcut un test pentru depistarea virusului, iar rezultatul a fost pozitiv.

Oficialul va continua să lucreze de la domiciliu în timp ce se va autoizola.

Prim-ministrul Israelului s-a infectat cu Covid-19. Care este starea de sănătate a lui Naftali Bennett

Premierul Israelului s-a infectat cu noul coronavirus, dar starea sa de sănătate este una bună. Naftali Bennett îşi va continua activitatea, însă de acasă, potrivit anunţului făcut de biroul său, citat de Reuters.

Important de precizat că oficialul a fost implicat activ în ultima vreme în negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Aceasta a anunţat înfiinţarea unui spital de campanie în ţara vecina pentru a îngrijiri persoanele rănite în război. De asemenea, Bennett a transmis că va face orice se poate pentru a pune capăt acestei invazii, chiar i-a cerut președintelui Volodimir Zelenski să se predea.

„Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta”, a spus premierul Naftali Bennett.

Răspunsul lui Volodimir Zelenski a fost unul foarte scurt: „Te aud. Bennett ne-a spus să ne predăm. Nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul”.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă comună cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Ierusalim.

„În ceea ce privește războiul din Ucraina, Israelul rămâne ferm alături de poporul ucrainean și va continua efortul nostru de a ajuta la reducerea suferinței și la încetarea vărsării de sânge. Am trimis deja echipele noastre medicale de top pentru a înființa cel mai avansat spital de campanie din interiorul Ucrainei, în partea de vest. Mi s-a raportat că au îngrijit și tratat deja peste 500 de pacienți. În acest moment, chiar în acest moment, medicii și asistentele își riscă viețile pentru a salva viețile celor care au nevoie. Sunt mândru de ceea ce face Israelul. Și, bineînțeles, facem tot ce putem atunci când ni se cere să contribuim la eforturile de a pune capăt acestui război. Facem acest lucru menținând o strânsă coordonare cu Statele Unite și cu partenerii noștri europeni”, a declarat Naftali Bennett.

Având în vedere faptul că operațiunea militară din Ucraina continuă, tot mai mulți refugiați ajung în România. Printre persoanele infectate cu noul coronavirus s-au regăsit și copii care au ajuns la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Barack Obama, fostul președinte al SUA, s-a infectat cu Covid-19

Reamintim faptul că şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a fost infectat cu noul coronavirus, în urmă cu două săptămâni.

„Tocmai ce am fost testat pozitiv cu Covid-19. Am avut o durere uşoară de gât câteva zile, dar în rest sunt bine. Michelle şi cu mine suntem recunoscători că am fost vaccinaţi, am făcut şi doza a treia, iar ea este testată negativ”, a scris Barack Obama pe Twitter, în data de 13 martie 2022.

Naftali Bennett, prim-ministrul Israelului, s-a infectat cu Covid-19 luni, 28 martie 2022, iar important de precizat este că acesta s-a vaccinat împotriva virusului.

 

Adauga un comentariu