National

Prim-ministrul Ludovic Orban: „Programul Prima Casă continuă!”

Publicat: 22 ian. 2020

Prim-ministrul României Ludovic Orban a oferit declaraţii, miercuri, 22 ianuarie, referitoare la faptul că s-au alocat bani de către Guvernul pentru Programul Prima Casă şi ca social democraţii mint când susţin că nu mai este finanţare.

„Disperat ca a pierdut puterea, PSD lansează zilnic minciuni. Ultima minciuna e o campanie mizerabilă în care populaţia României e dezinformata cu privire la Prima Casă. PSD arunca minciună gogonată ca Guvernul nu mai finanţează Prima Casă. Guvernul a avut prevăzută suma în buget, e un plafon cred de 2 miliarde pentru acest an, urmează să emitem Hotărârea de Guvern. Dezminţim categoric această minciună”, a zis Orban, la Palatul Victoria.

PSD afirma că renunţarea la Programul „Prima Casă” semnifica costuri exorbitante pentru cei 30.000 de tineri care apelau în fiecare an la acest program, precizând că, în acest fel, ministrul liberal de Finanţe, Florin Cîţu, ia din buzunarul acestor familii suma de 100.000 lei.

„După ce a ‘rezolvat’ salariile, pensiile şi alocaţiile, ministrul Cîţu vrea să ia din buzunarul fiecărei familii de tineri peste 100.000 de lei, dintr-un singur foc! Renunţarea la Programul Prima Casă („O Familie, O Casă”) înseamnă costuri mai mari pentru cei 30.000 de tineri care apelau anual la acest program. Costurile de creditare vor creşte, iar, la un credit mediu de 60.000 de euro, un tânăr sau o familie tânără va ajunge să plătească cu peste 100.000 de lei mai mult în 30 de ani. Acestea sunt politicile Guvernului PNL pentru ‘păstrarea’ tinerilor în ţară, domnule Cîţu?”, a scris PSD, pe Facebook.

Ministrul de Finanţe Publice, Florin Cîţu, a susţinut că nu ştie dacă va mai fi nevoie de Programul „Prima Casă”, iar o decizie în acest sens referitoare la continuarea sau nu a acestuia o va lua în perioada imediat următoare.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a susţinut Cîţu.loading...

Adauga un comentariu