National

Prima ninsoare din acest sezon. Transalpina a fost acoperită cu un strat consistent de zăpadă

Publicat: 27 sept. 2020

Prima ninsoare din acest sezon a avut loc pe Transalpina – cea mai înaltă șosea din România fiind acoperită cu un strat generos de zăpadă. În cursul nopții a plouat, temperatura a scăzut până la 1 grad Celsius, ploaia s-a transformat în lapoviță și apoi în ninsoare.

Prima ninsoare din acest an

A nins pe Transalpina. Cea mai înaltă șosea din România a fost acoperită cu zăpadă, acum, spre finalul lunii septembrie. În cursul nopții de sâmbătă, 26 septembrie, a plouat, iar temperatura a scăzut până la 1 grad Celsius. Ploaia s-a transformat în lapoviță și apoi în ninsoare.

Din fericire, chiar dacă nu aveau mașinile echipate pentru iarnă, ninsoarea nu le-a creat probleme șoferilor care au traversat zona.

În 2019, prima ninsoare din România a avut loc pe 20 septembrie, în Munţii Giumalău, mai exact în partea de Vest a masivului Rarău-Giumalău.

Transalpina sau DN 67C, cu lungime de 148 km, este șoseaua din Munții Parâng, situată la cea mai mare altitudine în România, cu cel mai înalt punct în Pasul Urdele, la 2.145 m. Drumul face legătura între orațele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Transalpina străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba, traversând Munții Parâng de la sud la nord. Altitudinea cea mai mare este pe aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „sosea de creasta”.

Fiind un drum montan, Transalpina este inchis pe perioada iernii.

Vremea în țară

După un cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, vremea în România pare că se îndreaptă începând de duminică, 27 septembrie. Soarele și-a făcut din nou apariția, cele mai mari temperaturi fiind în Capitală și în sud-estul țării unde se vor înregistra până la 26 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, vor fi averse însoțite de descărcări electrice, local, în zonele montane și pe arii restrânse în nord-estul și în centrul teritoriului.

Adauga un comentariu