Eveniment-Social

Prima paradă a comunităţii LGBTQ din Iaşi va avea loc în perioada 11 septembrie – 1 octombrie 2021

Publicat: 01 sept. 2021
Primul „Iași Pride” va fi un festival al comunității LGBTQ ieșene

Primul „Iași Pride” va fi un festival al comunității LGBTQ ieșene (persoane lesbiene, gay, bisexuale și transgender) și reprezintă un pas înainte pentru comunitatea locală, prin faptul că și Iași ajunge din urmă celelalte orașe mari, ca București, Cluj, Timișoara.

Organizăm acest festival în primul rând pentru a nu ne mai simți îndepărtați de ceea ce înseamnă viață și cultură queer, militând în același timp pentru vizibilitate și incluziune pe plan local.

„Cuvântul „pride” înseamnă mândrie, însă noi îi dăm dublul sens de „demnitate” și gândim Pride-ul ca un festival al demnității oferite comunității LGBTQ. E momentul să facem un pas înainte!”, au transmis reprezentanții LGBTQ.

Comentarii
 • Bolnavi psihici dar nu vor să recunoască!! Chiar, cum ar recunoaște un psihopat că e psihopat!? ? De asta se sinucid pe capete, pentru că mai au momente de normalitate și își dau seama că ceva nu e ok cu ei.

 • Nu sunt nici psihopati nici bolnavi psihic !, in termeni tehnici se numeste ”Inclinatie Bolnava” !, se poate trata cu psihologi si tratamente hormonale in mare parte dar nu vor !, in rest sunt oameni normali , inteligenti, si chiar genii !, tot asa sun unii cu inclinatii bolnave care le plac copii, doar batranii, animalele, copacii !, in rest la servici ori in societate sunt ok !, intradevar nu ar fi normal ca o anormalitate sa fie sarbatorita cu mare fast pe strazi !, ca apoi ar trebui si zoofilii sa faca o parada a mandriei si pedofilii iar violatorii de bunicute sa aiba o desfasurare obscena direct de pe podiumuri in ritmuri muzicale

 • Pride = mândrie.Dacă marșul ar fi normal, am mai trece cu vederea, dar bărbați rujați, fardați, colorați(la propriu), sau cu fel și fel de meșe schimonosindu-se de parcă ar avea ceva „drăcesc în ei”, curele, hamuri, și tot felul de lucruri „draconice” (modernisme occidentale), nu vrem. Sfânta noastră dragă, Parascheva să ne apere de tot ce-i rău. Maica Domnului să îi întoarcă pe calea cea bună : a credinței, a moralității, a normalității, a inocenței, a purității, a gingașiei, a dragostei crestine. Amin.

 • Rusine IASI ! Nu se poate accepta asa ceva intr-un oras zis cultural. E o pata care nu se va spala nici cu toata apa Bahluiului.
  Autoritatile nu ar trebuie sa accepte asa grozavenie !
  Boala asta a fost adusa de USR Plus. Celelalte partide ce fac ? Dorm ? S-au trebuie sa iesim si noi in strada pentru o contramanifestaie….

 • Decat Raliul Iasului, mai bine astia! Nu ma incurca in trafic, si nu ma intereseaza ce fac atata timp cat nu este dat prin lege sa fii obligat sa o sugi! Majoritatea oricum o sugem, metaforic vorbind, de cand ne-am nascut!

 • Nu au cerut inca aprobare de la Primarie.
  Momentan e doar la nivel de proiect.
  AUR a alertat deja opinia publica cu privere la acest festival.
  De altfel, suntem pregatiti pentru proteste, daca va fi ingaduita desfasurarea lui!

 • Iasul este un oras cultural, un oras fanion al educatiei crestine. Cum a indraznit Chirica sa aprobe asa ceva????? Oamenii vor iesii in strada, asa ca Chirica ar face bine sa plece, este o rusine a orasului. Nu au ce cauta cu aceste manifestari in Iasi. Organizatiile, biserica trebuie sa adune oamenii si sa ia masuri.

 • Sictir cu ”pridele” vostru!! Ferească-vă Dumnezeu să vă văd pe străzile acestui oraș! Scârbe ordinare ce sunteți, la ceva bun nu vă duce mintea, decât să vă………….în c-r. Mai urmează oare și alți smintiți care să defileze cu ”mândrie”, gen pedofili, zoofili, drogați, etc. că tot este o ”mândrie” pentru ei??

 • „ajungem din urma” celelalte orase mari?
  La tampenie poate..
  Asemenea manifestari publice deviante nu sunt bine venite … ca sa ma exprim moderat

 • Sunt de acord, cu conditia ca dupa acesta parada toti poponarii de acolo sa mearga sa le-o traga la greu in koor retardatului si mafiotului imputit de curCHIRICA si sconcsului de rahAlexe tabla!

 • bai
  si domniile lor ce zic
  tac
  tot tac degeaba
  nu fac nimic
  contracarati frate cu altceva cu sfintitu metru cu metru
  sau va place numai să incasati malaiul
  rusine

Adauga un comentariu