International

Prima persoana infectată cu noul coronavirus care și-a pierdut auzul

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima persoana infectată cu noul coronavirus care și-a pierdut auzul
Auzul poate fi afectat de noul coronavirus

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, pacient infectat cu virusul Covid-19, și-a pierdut brusc auzul. Pacientul diagnosticat cu noul coronavirus, din Marea Britanie, în vârstă de 45 de ani, și-a pierdut brusc auzul din cauza virusului.

Bărbatul suferea de astm și, după ce a luat virusul, a fost dus la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, informează Daily Mail. Medicii spun că pierderea senzorială a auzului neural poate fi declanșată de virusuri. După ce a fost tratat, și-a recuperat parțial auzul.

Primul pacient din SUA reinfectat cu Covid-19 a suferit simptome mai grave a doua oară

Un bărbat tânăr și sănătos a devenit primul caz confirmat de reinfecție cu Covid-19 în SUA. În timp ce experții s-au grăbit să sublinieze că reinfecțiile par a fi relativ rare, acest caz este deosebit de neobișnuit, deoarece pacientul a fost lovit mai puternic de virus în timpul celei de-a doua infecții.

Publicat în The Lancet Infectious Diseases, noul studiu de caz descrie un tânăr de 25 de ani din Nevada, fără tulburări imune cunoscute sau afecțiuni de bază, care a avut două teste pozitive pentru SARS-CoV-2 într-un interval de timp de 48 de zile, primul pe 18 aprilie și al doilea pe 5 iunie, potrivit iflscience.

Pentru a confirma faptul că au fost de fapt două infecții SARS-CoV-2 distincte și nu doar o singură boală persistentă, oamenii de știință au analizat genomul celor două probe de virus ale pacientului și au constatat că prezintă diferențe genetice semnificative. Reinfecția este rară, au existat doar patru cazuri confirmate înainte de aceasta, dar simptomele mai severe a doua oară ridică întrebări cu privire la imunitatea generată din anticorpi.

„Descoperirile noastre indică faptul că o infecție anterioară ar putea să nu protejeze neapărat împotriva viitoarei infecții. Posibilitatea reinfectiilor ar putea avea implicații semnificative pentru înțelegerea noastră asupra imunității Covid-19. După ce pacientul și-a revenit după testarea pozitivă pentru Covid-19, a doua infecție a fost mai severă și a dus la necesitatea administrarii de oxigen. Acest lucru contrastează cu rapoartele anterioare de reinfecție din Hong Kong, Belgia și Olanda, care au arătat că a doua reinfecție a fost mai puțin dură, ceea ce oamenii de știință au presupus că se datorează faptului că au dezvoltat un anumit nivel de imunitate la această afecțiune. În schimb, acest nou raport din SUA reflectă un raport din Ecuador care arată un al doilea caz mai sever”.

CDC a identificat noi simptome ale COVID-19 în rândul adulților

Adulții diagnosticati cu Covid-19 pot suferi uneori de simptome periculoase care seamănă cu sindromul legat de coronavirus la copii, au declarat vineri cercetătorii de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Specialistii îl numesc sindrom inflamator multisistem la adulți sau MIS-A și spun că este similar cu sindromul inflamator multisistem la copii sau MIS-C. La fel ca MIS-C, MIS-A nu este evident legat de coronavirus și este posibil ca persoanele care suferă să nu prezinte alte simptome care ar indica infecția cu Covid-19.

Dar MIS-A a ucis cel puțin trei pacienți și, similar cu Covid-19, lovește în mod disproporționat minoritățile rasiale și etnice, a spus echipa CDC, potrivit CNN.

Noi simptome ale COVID-19 la adulți

Un bărbat negru care locuia în Florida avea sunete în urechi, vărsături și dureri în piept. El a dat rezultate negative pentru Covid-19 când a fost internat la spital, dar a murit în ciuda tratamentului. Avea 46 de ani. O femeie neagră de 22 de ani din New York a fost sănătoasă până a făcut febră și frisoane, a petrecut 19 zile în spital înainte de a fi suficient de bine să plece acasă, a spus echipa CDC.

MIS-C a afectat câteva sute de copii din întreaga lume și, dacă este tratat prompt, copiii se recuperează. Provoacă inflamații generale, dar pacienții nu prezintă de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sânge indică faptul că MIS-C se poate dezvolta la câteva săptămâni după ce un copil și-a revenit după o infecție cu coronavirus, de obicei un caz care a cauzat simptome ușoare sau asimptomatic.

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani care aveau sindroame similare. Majoritatea au avut inflamații extreme pe tot corpul și funcționează defectuos la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul și rinichii – dar nu și plămânii.

„Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare au fost descrise la adulții spitalizați cu Covid-19 sever, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, au scris ei în raportul săptămânal al CDC.

„În schimb, pacienții descriși aici au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut in sânge) sau anomalii radiografice în conformitate cu definiția cazului de lucru, care a fost menită să distingă MIS-A de Covid-19 sever; doar opt din 16 pacienți a avut orice simptome respiratorii documentate înainte de apariția MIS-A.”

Adauga un comentariu