National

Prima persoană reținută în cazul de la Timișoara

Publicat: 19 nov. 2019

Patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta a fost reținut sub acuzația de ucidere din culpă şi vătămare corporală. De asemenea, el este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice. Procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Pe de altă parte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Violeta Filip, a anunţat că, luni, la ora 13,28, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au informat telefonic prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire la acest caz. Persoanele vizate prezentau simptomele unei posibile intoxicaţii cu o substanţă necunoscută.

Dintre acestea, trei persoane au decedat

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (…). În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN. Acesta are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Aceasta necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30. „, arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, faţă de suspect. Urmează a se lua măsurile preventive care se impun.loading...

Adauga un comentariu