Local

Prima probă pe linia de tramvai Iași – Dancu, efectuată în această seară

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima probă pe linia de tramvai Iași - Dancu efectuată în această seară
Prima probă pe linia de tramvai Iași - Dancu, efectuată în această seară

În această seară, a fost efectuată prima probă pentru linia de tramvai Iași – Dancu. Reabilitarea drumului Iași – Dancu este un proiect de infrastructură așteptat de foarte mulți ieșeni. Ani de zile, segmentul de drum a fost uitat și trecut cu vederea.

Lucrările de reabilitare au început în 2022, iar până la finalul anului vor fi gata. După efectuarea inspecțiilor tehnice și clarificarea nivelului de execuție a proiectului se va recepționa lucrarea. În cazul în care anumite aspecte nu sunt conforme contractului, acestea vor fi refăcute pe cheltuiala constructorului.

Lucrările de reabilitare la linia de tramvai Iași – Dancu au început în data de 21 martie 2022.

Se caută surse de finanțare pentru proiectele din Zona Metropolitană Iași

Unul din cele mai ample proiecte ce va fi implementat in Zona Metropolitană Iași prevede implementarea transportului CTP Iași.

Traseele și tarifele au fost stabilite, iar de la 1 ianuarie 2023 toți locuitorii din Zona Metropolitană Iași vor beneficia de mijloacele de transport în comun ale CTP Iași.

Un alt proiect important este „Trenul Metropolitan“ ce prevede stații intermodale de transport, modernizarea unor gări actuale, dar și pasaje pentru călătorii care vor ajunge în municipiul Iași. Toate acestea se vor regăsi în proiectul noului tren metropolitan din Iași, obiectiv gestionat de municipalitate, alături de Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor.

Adauga un comentariu