Actualitate

Prima reacția a lui Traian Băsescu, după ce Ioana, fiica sa, a fost condamnată la închisoare

Publicat: 05 apr. 2021
Traian Băsescu la conferință
Traian Băsescu a făcut primul comentariu după ce fiica sa, Ioana, a fost condamnată la închisoare

Traian Băsescu a făcut primul comentariu după ce fiica sa, Ioana, a fost condamnată la închisoare.

”Încă am credința că disputele trebuie tranșate în instanță”, a zis Traian Băsescu la Realitatea Plus. ”Am destule semne de întrebare, dar ce pot face instanței, ce pot face judecătorilor? Ei au ciocănelul”, a mai spus președintele întrebat fiind cum vede faptul că mulți din apropiații săi, inclusiv membri ai familiei, au probleme în instanță.

”Încă n-am văzut om condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a instigat, fără să fi luat vreun ban, fără să fi făcut ceva. Dar am văzut oameni care au furat milioane și sunt liberi, nimeni nu îi atinge, doar pentru că au făcut un denunț”, a adăugat Traian Băsescu.

”N-aș vrea să fac din cazul meu sau al fiicei mele o dezbatere publică. Încă sper în corectitudinea instanței”, a mai zis fostul președinte.

Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost condamnate, în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare cu executare, respectiv 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către toţi inculpaţii din acest dosar penal şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Basescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final.

Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare. A primit o condamnare de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și 6 ani pentru spălare de bani. De asemenea, Udrea a primit încă două pedepse de 5 și 3 ani pentru spălare de bani.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Dan Andronic a fost achitat, fiind singura de acest tip în dosar.

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare.

Pe lângă sancțiunea penală, judecătorul a dispus confiscarea sumelor de 918.000 lei și 691.000 de la Elena Udrea. La acești bani se adaugă 12.000 lei cheltuieli de judecată.

La rândul ei, Ioana Băsescu va trebui să plătească suma de 119.000 lei plus 12.000 lei cheltuieli de judecată.

Ce spunea Elena Udrea

Elena Udrea a publicat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook, în ianuarie, în care trasnmitea faptul că procurorii au amestecat cu intenție lucrurile.

„Prima consideraţie, acuzaţiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum greşit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenţionat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Preşedinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ŞI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfăşurat în aceeaşi perioadă cu alegerile prezidenţiale. Aici, întrebarea pe care am pus-o instanţei, argumentat cu prevederile Constituţiei şi ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzaţiei, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino şi tu la Referendum”???? A doua consideraţie este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de şedinţa le-a propus în ceea ce mă priveşte pe mine, spre 12 ani!!!!!! Şi pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!”, a scris Elena Udrea pe Facebook în ianuarie.

Comentarii
  • Domn Președinte Băsescu, am avut un vis că luați masa cu Haranaciu Vasile și Pavel Corneliu. Mulțumiți bunului Dumnezeu că nu sânteți după gratii. Dar nu-i timpul trecut.

  • Turnătorul bășinescu încă speră să manevreze justiția cu securiști lui care la-a pus mai multe cîrpe fără număr pe umeri pentru al proteja

  • Turnator Securist Jegos, daca vrei sa dai dovada de „cavalerism ” cred ca ar trebui sa te oferi VOLUNTAR sa executii PUSCARIE pentru cele 2 „doamne ” in cumul de perioade de detentie. In acelasi timp CORECT ar fii sa FACA PUSCARIE, COORDONATORUL SI CREIERUL ACESTOR JAFURII. Cele 2 „doamne „au fost intr-o anumita masura doar INSTRUMENTELE jegosului turnator. Se vede ca are maxim TUPEU sa comenteze inca, are spate si ” scheleti in dulap pentru multa lume ” atat in tara si cat si in UE, numai asa a putut supravetui.

  • sifon comunist .nu prea mai are putere ca numai e marinar de punte , relatiile sau spart acu plange la masinaria de spalat creiere …presa tv

  • Îl critica pe Dragnea și s-a bucurat când a fost condamnat pentru niște presupuse intervenții la angajarea a doua persoane în funcții plătite cu salarii modeste. Nu a primit niciun beneficiu, material sau de imagine. Toată viata lui Băsescu este plina de aspecte controversate, la limita legii, cu miros penal. Și nu plătit niciodată pentru faptele sale. Ce se știe este doar vârful icebergului: FLOTA și Morar, Macovei, Kovesi, Primăria București cu afacerile imobiliare și casa din Mihăileanu și altele, Portul Constanța și fratele sau, referendumul și suspendarea din funcția de președinte, STS și șeful de la acea data, Curtea Constitutionala și erata, legăturile cu afacerile lui Popovici, Videanu, Cocoș, Udrea, Pinalti, condamnarea lui Voiculescu samd. Popovici este condamnat, dar sta în Anglia. Udrea este și ea condamnata dar a fugit prin America Centrală și a beneficiat de o lege data de PSD iar pnlistii au zis ca este ptr Dragnea. De fapt de acea lege au beneficiat doar pdlistii lui Băsescu. CINE SE ASEAMĂNĂ SE ADUNA, și SPUNE-MI CE PRIETENI AI CA SĂ ÎȚI SPUN CINE EȘTI. După ce și-a bătut joc și umilit permanent pe majoritatea romanilor a reușit sa tragă sfori și sa ajungă europarlamentar. Acest personaj reprezinta România la BRUXELLES și face parte din PPE. Nu știu dacă reziștii lui Barnă, Cioloș, Ion vor ieși în strada sa protesteze ca la 10 august, dacă cele doua persoane nu vor fi condamnate definitiv. Cu siguranță, PSD și Orban nu vor protesta. Se va duce personajul Ceaușescu sa manifeste la porțile tribunalului și a caselor lui Băsescu, asa cum le făcea psdistilor? Și cum zice Dan Chiotea la TVR, HAI ROMÂNIA!

Adauga un comentariu