National

Prima reacție a lui Nicușor Dan după ce greva generală de la STB s-a încheiat

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima reacție a lui Nicușor Dan după ce greva generală de la STB s-a încheiat
Sindicaliștii din RTB au încetat greva generală, anunță Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a avut o primă reacție la anunțul sindicaliștilor legat de încheierea grevei generale. Edilul a menţionat faptul că discuțiile de aseară cu sindicaliștii au avut succes.

Vă aducem aminte faptul că sindicaliștii din STB au intrat, pentru o perioadă de 5 zile, în grevă generală. Aceștia au avut mai multe nemulţumiri legate de condițiile de muncă dar și de salarii.

Ce spune Nicușor Dan după ce greva generală de la STB s-a încheiat

Nicușor Dan a anunțat că negocierile cu sindicaliștii din STB s-au încheiat cu succes iar şoferii companiei au decis să încheie greva generală. Acesta a transmis faptul că va depunde efortul necesar pentru ca STB să se îmbunătăţească:

Greva de la STB s-a încheiat. Discuțiile de aseară cu angajații și sindicaliștii de la STB au avut succes, iar azi dimineață aproape toate mijloacele de transport public care erau programate au ieșit pe traseu. Discuțiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB să se îmbunătățească în limitele posibilului, în funcție de bugetele disponibile. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei și regret că bucureștenii au fost privați timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafață. a arătat Nicușor Dan pe o rețea de socializare

Sindicaliștii din STB au intrat în grevă generală

Începând cu săptămâna trecută sindicaliștii din STB au anunțat faptul că au intrat în grevă generală. Oamenii au transmis faptul că au nemulţumiri legate de conducerea STB, cerând demisia directorului, dar și nemulţumiri legate de salarii și condițiile de muncă. Luni aceștia au condiționat întâlnirea la negocieri de demiterea directorului STB:

Condiţionarea întâlnirii de luni, de la ora 9:00, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul este o dovadă clară că nu se doreşte dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiţionarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se doreşte în mod formal o întâlnire”, se menţionează într-un comunicat al Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

 

În replică, directorul STB le-a amintit faptul că Tribunalul București a decis că greva este una ilegală şi le-a recomandat acestora să iasă la stradă, lucru care nu s-a întâmplat. De altfel, directorul i-a amenințat pe soferii STB cu concedieri masive dacă nu incetează greva generală:

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Contractul coclectiv e foarte ferm, cine nu se prezintă la muncă timp de trei zile, are contractul desfăcut. Am identificat cine era programat la muncă, verificăm cine nu s-a prezentat. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu spun că vor pleca toți. Vom fi mai fermi cu selecția. Există sesizare la Parchet, va exista un dosar deschis și pentru zădărnicirea bolilor, de la acele protest”, a declarat Criț.

 

Adauga un comentariu