Actualitate

Prima reacție a premierului Ludovic Orban, după amânarea votului moțiunii de cenzură – VIDEO

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima reacție a premierului Ludovic Orban după amânarea votului moțiunii de cenzură - VIDEO
Guvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban, a declarat luni, 31 august 2020, că eșecul obținerii unui cvorum de ședință pentru votarea moțiunii de cenzură în Parlament este un lucru extrem de benefic pentru statul român.

Reacția premierului Ludovic Orban cu privire la moțiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban susține că moțiunea de cenzură depusă este neconstituțională, iar de peste trei decenii nu s-a mai depus o astfel de moțiune în vacanța parlamentară.

„Este o moțiune de cenzură în afara cadrului constituțional. De 30 de ani nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Este nu numai într-o sesiune extraordinară. A fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat votarea în sesiunea extraordinară prelungită și, din punctul meu de vedere, este consumată. Sigur că urmează să se pronunțe CCR.

În ceea ce ne privește, ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat azi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate și are nevoie de capacitate de exercițiu pentru a putea rezolva marile probleme cu care se confruntă România. Avem o serie de măsuri care trebuie implementate”, a declarat Orban.

Ludovic Orban exclude o înțelegere cu Partidul Social Democrat

Premierul Ludovic Orban a făcut primele declarații, luni, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD nu s-a mai votat în Parlament din lipsă de cvorum, mai mulți parlamentari nefiind prezenți. Președintele PNL exclude orice blat între PSD și PNL.

„Vorba aia: Un nebun aruncă o vorbă și 100 de înțelepți. Voi sunteți înțelepți… Ce blat?! Dacă au depus moțiunea, dacă au făcut tot posibilil să aducă oameni la vot, n-au reușit. Eu am purtat dicuții cu orice parlamentar a vrut să vorbească cu mine”, a declarat Ludovic Orban.

Ce le-a transmis premierul partidelor care nu au dat curs „aventurii politice”

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni, după ce moțiunea de cenzură nu s-a mai votat din lipsă de cvorum, că le mulțumește partidelor care nu au dat curs „aventurii politice” pe care a propus-o PSD prin încercarea de demitere a Guvernului.

„Vreau sa le multumesc formatiunilor care au fost alaturi de noi si nu au participat la cvorum: PMP, USR, UDMR, minoritati nationale, dar si neafiliatilor care nu au sprijinit aruncarea intr-o aventura politica. Si daca erau prezenti toti parlamentarii PSD nu s-ar fi intalnit numarul de membri necesar. Cu Carmen Dan nu a vorbit. Am avut discutii cu unii parlamentari din ALDE, pe unii am putut sa ii conving, pe altii nu”, a declarat Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum

Marcel Ciolacu a declarat deschisă şedinţa prin care se va vota moţiunea de cenzură. Totuşi, liderul PSD confirma zvonurile apărute în presă. Din totalul de 465 de parlamentari, la şedinţa sunt prezenţi abia 170 de parlamentari. Moţiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum. Totuşi, liderul PSD i-a invitat la discuţii pe liderii grupurilor parlamentare.

Kelemen Hunor: UDMR se va abține de la vot

Dacă vom ajunge la vot, noi vom fi prezent, dar nu vom vota. La dezbaterea moţiunii de cenzură vom avea o poziţie tranşantă despre activitatea Guvernului, despre o perioadă în care cetăţeanul simte nesiguranţă creată de PNL. Vreau să stabilim câteva lucruri importante. Moţiunea de cenzură este o procedură constituţională.

Scopul moţiunii este înlăturarea răului şi punearea unui alt Guvern. Dacă astăzi se votează moţiunea de cenzură, va rămâne acelaşi guvern pentru că nu există siguranţa numirii altuia. Pentru 2-3 luni de zile, dacă nu ai ce pune mai bun în loc, nu ai de ce să îi dai jos.. Dacă va pică, Guvernul se va victimiza şi va spune că noi suntem de vină pentru morţi, infectări. În câteva săptămâni ne vor scoate pe noi vinovaţi. Trebuie să îi lăsăm să guverneze, şi să mergem pe aceeaşi direcţie. PNL şi PSD s-au înţeles între ei prin aprilie. Fiecare ar vrea să ne atragă pentru ei, este lupta lor şi îi lăsăm să lupte între ei.

Adauga un comentariu