Local

Prima reacție a USR Iași, după ce a câștigat procesul cu Primăria

Publicat: 21 nov. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Prima reacție a USR Iași după ce a câștigat procesul cu Primăria
Instanța a decis

Ștefan Tanasă, președinte USR Iași, a avut o primă reacție după ce partidul pe care-l conduce a câștigat procesul cu Primăria Iași.

„Instanța a decis! Încă din 2016, USR a trecut printr-un proces legal în vederea obținerii unui sediu de partid în Iași, conform prevederilor legale. În ciuda eforturilor și solicitărilor constante, Primăria Iași, după ce nu ne-a răspuns ani de zile, într-un final a înțeles să ne pună la dispoziție spații care sunt departe de a îndeplini standarde minime acceptabile.

Am considerat că într-un asemenea spațiu, inadecvat și insalubru, oferit în bătaie de joc pentru a crea o aparență de legalitate, era imposibilă desfășurarea activităților pentru a ne putea îndeplini misiunea față de comunitate și cetățeni.

Culmea obrăzniciei a venit tot din partea Primăriei Iași care, prin primarul Mihai Chirica, a introdus acțiune în instanță fundamentată tocmai pe faptul că nu am acceptat spațiul impropriu folosirii ca sediu de partid. Astfel, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Iași dosarul cu nr. 28176/245/2022.

Am apreciat această acțiune în instanță formulată de administrația Chirica ca fiind rezultatul unui orgoliu politic și a unor considerente personale, fără nicio șansă de a primi o soluție favorabilă, astfel că, orice obligație pecuniară pusă de instanță în sarcina Primăriei, ar trebui să fie suportată personal de către primar, nu de către ieșeni.

Apărările pe care le-am formulat în dosar au fost confirmate de Judecătoria Iași. Astăzi, după mai mult de un an și după șase termene de judecată, am primit soluția mult așteptată: instanța a respins cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.

Această victorie nu este doar a noastră, ci a întregii comunități care ne sprijină și împărtășește valorile noastre și pentru care vom continua să luptăm pentru transparență, integritate și guvernare responsabilă”, a transmis Ștefan Tanasă, președinte USR Iași.

Mai multe detalii puteți citi AICI: USR a căștigat procesul cu Primăria Iași, după ce nu a plătit chiria pentru un spațiu ultracentral

Comentarii
Adauga un comentariu