International

Prima țară care a vaccinat împotriva noului coronavirus jumătate din populație

Publicat: 20 mart. 2021
vaccin
Jumătate din adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, țara devenind prima economie importantă din lume care a atins această etapă
Jumătate din adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, țara devenind prima economie importantă din lume care a atins această etapă, anunță Reuters.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat pe Twitter că numărul a fost atins după ce vineri s-au administrat 660.276 de doze, un record.

Israelul este liderul în vaccinarea populației, urmat de Emiratele Arabe Unite, Chile și Regatul Unit – iar investitorii urmăresc cu atenție ce economii s-ar putea recupera mai întâi.

„Vaccinarea este o poveste de succes la nivel național și calea de a ieși din această pandemie”, a spus Hancock, adăugând că este „încântat”.

Premierul britanic Boris Johnson a primit prima doză vineri, AstraZeneca, vaccin pe care mai multe țări europene au încetat temporar să îl folosească, la începutul acestei săptămâni, din cauza temerilor legate de siguranță.

Marea Britanie s-a bazat până acum pe vaccinuri de la AstraZeneca – Oxford, precum și Pfizer – BioNTech.

Adauga un comentariu