International

Prima țară europeană care anunțase că a scăpat de coronavirus a reintrodus starea de urgență

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima țară europeană care anunțase că a scăpat de coronavirus a reintrodus starea de urgență

Prima țară europeană care anunțase că a scăpat de coronavirus a reintrodus starea de urgență.

Muntenegru a decis să reintroducă starea de urgență pe teritoriul său. Iată ce s-a întâmplat în ultimele zile. Acum o lună și jumătate, autoritățile au relaxat măsurile de pe teritoriul statului.

Totuși, coronavirusul s-a răspândit accelerat în ultimele zile și cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate pe tot teritoriul țării.

2.381 de persoane, confirmate cu Covid-19

Guvernul a hotărât, astfel, să reintroducă starea de urgență. Numărul total al cazurilor de Covid-19 în Muntenegru este de 2.381, iar cel al morților de 35.

Autoritățile au anunțat că purtatul măștilor de protecție a devenit obligatoriu, cu excepția parcurilor și plajelor.

Vor fi limitate la maximum 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

Autorităţile de la Podgoriţa au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19, devenind astfel prima ţară din Europa liberă de coronavirus.

Adauga un comentariu