International

Prima ţară europeană care începe să ridice restricţiile impuse de pandemie

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima ţară europeană care începe să ridice restricţiile impuse de pandemie

Austria urmează să autorizeze magazinele mici să redeschidă, săptămâna viitoare – în cadrul primei etape către sfârşitul izolării impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Această măsură poate fi aplicată doar cu condiţia ca populaţia să respecte celelalte măsuri de izolare, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, Kurz.

Purtarea măştii – deja obligatorie în supermarketuri – urmează să fie extinsă, în paralel, la transportul în public şi la micile magazine, a precizat ministrul Sănătăţii Rudolf Anschober.

Un fular sau o eşarfă sunt acceptate, în lipsa măştii, a subliniat Cancelaria.

Austria urmează să-şi redeschidă magazinele mai devreme decât majoritatea ţărilor vecine, pentru că a acţionat mai rapid în vederea opririi epidemiei, a argumentat Sebastian Kurz.

În cazul în care totul se desfăşoară potrivit planului, magazinele neesenţiale – cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi – vor putea fi redeschise începând de la 14 aprilie, iar de la 1 mai urmează să fie redeschise toate celelalte magazine şi centre comerciale, a anunţat cancelarul austriac.

Adauga un comentariu