Actualitate

Primar PNL, acuzat că a vrut să angajeze o tânără pentru favoruri sexuale

Publicat: 02 oct. 2021
Primarul neagă și susține că dovezile prezentate în presă, conversații pe telefon și filmulețe, sunt trucate

Mai mulți primari din Brăila sunt acuzați de abuzuri și violențe în exercitarea funcției. Ultimul caz: un primar PNL acuzat că a promis angajări contra unor favoruri sexuale. Primarul neagă și susține că dovezile prezentate în presă, conversații pe telefon și filmulețe, sunt trucate.  Șeful PNL Brăila, Alexandru Popa, susține că ”este o situație ingrată și jenantă. În prima Ședință a Biroului Politic Județean vom analiza cazul și o să vedem”.

Primarul comunei Gropeni din Brăila, Stan Malinche, considerat un apropiat al lui Alexandru Popa, care în timp ce se afla la București pentru Congresul PNL este acuzat că încerca să angajeze o tânără în schimbul unor favoruri sexuale, relatează Jurnalul de Brăila.

Tânăra susține că a trimis presei o serie de înregistrări video și mesaje cu primarul Malinche, care, deși însurat, îi făcea declarații de dragoste în timp ce era dezbrăcat în camera de hotel din București.

„Astea sunt niște lucruri sensibile, care nu putem să le discutăm decât față în față. De ce nu înțelegi? Putem să spunem că ne f***m, putem să spunem că facem orice. Tu mai aveai puțin și mă dezbrăcai de chiloți în fața camerei. (…) Ți-am zis și scuză-mă, sper că nu te-am deranjat, mă pun cu tine pe cameră și mă f*t cu tine, și nu mă deranjează decât să vorbesc lucrurile astea. Eu să știi că sunt un om care n-am plâns după p***ă. Eu dacă vreau să fac dragoste cu tine, vreau să fac dragoste cu plăcerea amândurora. Ai înțeles? Lasă-mă, că deja m-ai agitat! Te rog să mă crezi că am p***ă, cât nu vrei tu să crezi”, afirmă Malinche în clipul video.

În urma apariției conversației în presa locală, primarul din Gropeni a susținut că imaginile sunt trucate și a negat existența conversației cu tânăra respectivă.

De asemenea, liderul filialei Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat pentru faptul că edilul Malinche nu a apărut în acele ipostaze în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, însă a recunoscut că situația afectează imaginea partidului, potrivit DEBRĂILA.ro.

„O sa discutam la partid. Nu e conduita în timpul programului, dar, bineînțeles, afectează partidul ca imagine. O sa am si eu o discuție cu domnul primar. Este o situație ingrată și jenantă. În prima Ședință a Biroului Politic Județean vom analiza cazul și o să vedem”, a precizat Popa.

Bătăi în plină stradă

Un localnic din satul Vultureni susține că a ajuns să trăiască în teroare din cauza primarului PNL al comunei Cireșu, Radu Popa, conform Obiectivbr.ro. Marian Lupu, localnicul de 47 de ani, a reclamat faptul că, în seara de 14 martie, a fost luat la bătaie de primar și un angajat al acestuia în fața unui magazin, fără vreun motiv anume.

„Eu când am ieşit pe poarta magazinului, un locotenent de-al lui, Oancea Dan, care zice că a făcut box pe la Făurei şi păzeşte balta, m-a aşteptat. S-a lipit de gard şi m-a lovit în ochiul drept, aici. Am picat în genunchi şi a sărit el (n.r. primarul) din maşină şi mi-a zis nişte cuvinte urâte, nici nu pot să le spun. Şi m-a luat la picioare, mi-a dat aici la cap, şi acum sunt umflat. S-a întâmplat sâmbăta, salvarea a venit după 2 ore”, povestește localnicul.

Un alt caz este cel al celor doi fii ai primarului din Cireșu, care au fost implicați într-un scandal cu răngi și cuțite, relatează infobrăila.ro.

Cei doi fii ai liberalului Radu Popa, s-ar fi luat la bătaie în faţa unei discoteci, pe fondul unui conflict spontan între un prieten al lor şi un localnic, în vârstă de 27 de ani.

Mihai şi Alexandru Popa, de 23 de ani, respectiv 27 de ani, au petrecut ore bune în clubul din comuna Largu, fiind însoţiţi de aproximativ 25 de persoane, băieţi şi fete. În anturajul celor doi se află şi Antonel Bardas, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ulmu, condamnat în anul 2008 la 8 ani de închisoare, după ce şi-a ucis un vecin, iar pe un altul l-a înjunghiat.

„L-a împins pe soțul meu, i-a zis «Ce mă, tu mă calci pe picior!?», iar atunci soțul meu şi-a cerut scuze, însă Bardas i-a dat un pumn. Afară, în faţa discotecii, m-am băgat între ei şi i-am zis să îl lase în pace. Atunci, au apărut 20-30 de inşi”, a declarat L.S, soţia bărbatului agresat.

„Cand am zis ca sun la 112, mi-a tras un pumn. Nu stiu cine, unul din grup. Mi-a zis «Ce faci, fa, suni la politie?» și mi-a dat un pumn în față și în umărul drept. Ei dădeau în continuare în soțul meu, iar fii primarului din Brăila le spuneau «Dați-le, mă! Dați-le!». Fii primarului strigau la prietenii lor să îi dea”, a mai spus femeia din Largu.

Un alt incident similar este cazul unui bărbat din Făurei care ar fi sesizat obiectivbr.ro, că a fost bătut de unul dintre fiii primarului din comuna Cireşu. Totul s-ar fi întâmplat în faţa unui restaurant din oraşul Făurei, când reclamantul a ieşit să fumeze. Acuzat este Alexandru Popa, băiatul primarului liberal Radu Popa, care l-ar fi bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconştient la pământ.

„După ce am terminat de fumat, am stins ţigara, moment în care am simţit mai multe lovituri în spate, apoi am căzut, iar Alexandru Popa şi un anume Valentin Mocanu, care îl însoţea, au continuat să mă lovească cu o bâtă sau un par, nu am observat foarte bine ce anume era acel obiect dur”, a adăugat bărbatul agresat.

„Șmecher cu BMW”

Alexandru Popa, fiul primarului comunei Cireșu, Radu Popa, a fost surprins de mai multe ori parcându-și BMW-ul ilegal, pe zona carosabila. Dovada este chiar o fotografie postată de Alexandru Popa pe Facebook în 2016, postare la care mai mulți internauți l-au lăudat pentru atitudinea de „boss”.

Contactat de obiectivbr.ro, tatăl său a spus că nu avea cunoștință despre faptul că fiul său a parcat în plină stradă.

„Înţeleg ca sunt primar, persoană publică, dar acum nu cred că este cazul să mă întrebaţi de ce a parcat altcineva nu ştiu unde. Da, e maşina băiatului meu, iar dacă a încălcat legea, treaba lui, să răspundă, să îi dea amendă Poliţia Locală. Eu vă aştept de la ziar la noi în comună să vorbim despre alte probleme, de exemplu despre greutăţile pe care le avem cu drumurile judeţene nereparate”, a declarat primarul Radu Popa.

Alexandru Popa, limbaj vulgar la adresa unor colegi din PNL care urmau să fie excluși din partid: „Așa mă frateee/Pe ei «dai» în «plm»!”

Într-o conversație din ianuarie 2021 de pe grupul de WhatsApp intitulat „Forum PNL Brăila”, președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, spunea:

„Nu e nimeni obligat să fie cu noi, dar nici nu poate nimeni să fie și cu noi și împotriva noastră, în același timp! Gata, eu nu mă mai fac că nu mai văd sau că nu înțeleg! Cine are propriul drum îi urăm drum bun”, transmite Jurnalul de Brăila.

La acest mesaj, a urmat replica deputatului Alexandru Popa:

„Așa mă frateee/Pe ei «dai» în «plm»!”.

După ce a realizat ce tocmai a spus, deputatul PNL a încercat să își repare greșeala.

„Cred că trebuie să scăpăm de oamenii care nu vor ca noi să creștem, construim… cred că «ma» luat puțin valul.. mă scuzați”, a scris Popa.

Susținător al lui Orban la Congresul PNL, doar la nivel declarativ

În noaptea de după Congresul PNL care l-a ales pe premierul Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL, liberalii brăileni, în frunte cu liderul lor, deputatul Alexandru Popa, nu păreau foarte afectați de înfrângerea suferită de Ludovic Orban, candidatul pe care, cel puțin la nivel declarativ, l-au susținut ferm, scrie DEBRAILA.ro.

Sursa citată relatează că în urmă cu cel puțin o lună, Popa ar fi ajuns la o înțelegere cu tabăra Cîțu, votându-l astfel pe premier la Congres.

Votul pentru Cîțu a părut unul surprinzător, ținând cont că PNL Brăila era văzuta ca fiind una dintre filialele cele mai loiale lui Ludovic Orban.

DEBRAILA.ro mai scrie că Orban este cel care l-a sprijinit pe Alexandru Popa pentru a ajunge si, mai ales, a rămâne pe lista PNL pentru Camera Deputaților, apărându-l public atunci când presa centrală a vorbit despre trecutul actualului parlamentar.

Adauga un comentariu