Economic Local

Primăria Andrieșeni înființează un centru de consiliere pentru părinți și copii! Două firme vor contractul de aproape 200.000 de euro

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Andrieșeni înființează un centru de consiliere pentru părinți și copii Două firme vor contractul de aproape 200.000 de euro
Primăria Andrieșeni vrea să înființeze un centru de consiliere chiar lângă grădinița din localitate

Două oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru înființarea centrului de consiliere din comuna Andrieșeni. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Constructorul care va câștiga procedura trebuie să realizeze lucrările în termen de 4 luni de la semnarea contractului

Primăria comunei Andrieșeni a alocat 1.007.645 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro, pentru înființarea unui centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Amenajarea se va realiza într-o clădire deja existentă. La licitația lansată recent pentru realizarea lucrărilor au fost depuse două oferte ce aparțin societăților Mony & Dragoș SRL și asocierii Ema Agro-Construct SRL – Cornell’s Floor SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Construcția actuală face parte dintr-un corp comun, unde funcționează și grădinița localității. Prima societate ofertantă are sediul social în satul Chișcăreni, comuna Șipote. Este condusă de Dragoș Ciornei. În ceea ce privește liderul asocierii, societatea Ema Agro-Construct SRL, din comuna Prisăcani, este controlată de Elena Gavril. Anul trecut, firma a avut lucrări în valoare de 4,6 milioane de lei. Profitul a fost de 1,7 milioane de lei.

Constructorii trebuie să realizeze lucrările în cel mai scurt timp

Confom condițiilor din cadrul procedurii, câștigătorul licitației trebuie să realizeze lucrările în termen de 4 luni de la semnarea contractului.

„În cadrul lucrărilor de reparații capitale se efectuează înlocuirea totală sau parțială a unor elemente de construcții sau a părților componente ale acestor elemente, deteriorate ca urmare a uzurii fizice, precum și repararea concomitentă a elementelor și părților de elemente a construcțiilor uzate fizic în special în scopul aducerii lor cât mai aproape de starea inițială. În cadrul lucrărilor de reparații capitale nu se vor cuprinde lucrări care măresc valoarea de inventar a fondurilor fixe respective, ca de exemplu lucrări de dezvoltare, adăugiri, supraetajări, prin care se mărește capacitatea construcțiilor existente. Se va acorda atenție la realizarea tuturor lucrărilor: structura de rezistență în special, închideri, compartimentări, construcții aferente tehnologiei, lucrări pregătitoare și finale pentru montarea instalațiilor, a tâmplăriei, executarea finisajelor și a subansamblului de acoperiș”, se arată în caietul de sarcini.

Mai multe firme vor să construiască un cămin cultural în comuna Tomești, cu o valoare de 1 milion de euro

Recent, Bogdan Cioncu, fostul administrator al hotelului Traian din Iași, s-a înscris la licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA pentru construirea unui cămin cultural în comuna Miroslava. La procedură s-a prezentat cu societatea Katar Conneg SRL, pe care o controlează. Oferta a fost depusă prin asociere cu Stood Project SRL. La licitație s-au mai prezentat Conest SA – Stufo Arhitectura SRL, Laurențiu H SRL – Refconsteel SRL, Elisa SRL – Straight Project & More SRL, Casrep SRL – Obitory Construct SRL – Otraner SRL, Vertical Build Construct SRL – Inkshape SRL, Inside Construction SRL – Evalon Trust SRL. Investițiile au o valoare estimată de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Căminul cultural va avea regimul de înălțime P+1E.

„Amenajările propuse constau în: realizarea unei construcții cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiunea de cămin cultural. În vederea asigurării utilităților, obiectivul se va racorda la rețelele edilitare din zonă. Structura de rezistență va fi realizată din cadre de beton armat și planșeu din beton armat”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu