Economic Local

Primăria Bivolari cumpără tablete pentru elevii din comună! Costurile sunt de 100.000 de euro!

Publicat: 24 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Bivolari cumpără tablete pentru elevii din comună Costurile sunt de 100.000 de euro
Elevii din comuna Bivolari vor primi tablete finanțate din fonduri europene

Unitățile școlare din comuna Bivolari, județul Iași, vor fi dotate cu tablete, laptop-uri și camere web. Achiziția este programată la începutul lunii iulie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani

Elevii din comuna Bivolari, județul Iași, vor primi tablete din partea administrației locale. Astfel, pe data de 5 iulie 2021, Primăria Bivolari va organiza o licitație pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 522.939 de lei, fără TVA, adică aproximativ 100.000 de euro. Sursa de finanțare este asigurată din Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul online, în contextul pandemiei de COVID-19, prin dotarea școlilor din comuna Bivolari cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației, de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament la Internet, pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor de funcționare a procesului de învățământ, în situația în care o parte sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în motivarea achiziției.

Autoritatea contractantă are nevoie de 326 de tablete

Conform descrierii procedurii, vor fi achiziționate 326 de tablete, 29 de laptop-uri și 20 de camere web tip conferință. Tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android 10, procesor Quad-core 1.5 Ghz, memorie internă de 16 GB, 2GB RAM și memorie externă cu suport de până la 128 GB.

„Producătorul / furnizorul tabletelor va oferi periodic update-uri oficiale ale versiunii instalate de Android și va pune la dispoziție o secțiune online dedicată accesării informațiilor referitoare la produs. Tabletele vor fi livrate cu ambalajul, manualul / instrucțiunile de utilizare și certificat de garanție inscripționate în limba română. Tabletele vor fi livrate cu încărcător tip UE (RO) și cablu de date care să permită atât transferul de date, cât și încărcarea dispozitivului, cu o lungime de minimum un metru”, se arată în documentația procedurii.

Pe de altă parte, Primăria Iași a declanșat procedura pentru achiziția tabletelor în toamna anului 2020.

Echipamente de 500.000 de euro vor ajunge și în școlile din comuna Ciurea

Totodată, Primăria comunei Ciurea, din județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs online în învățământul preuniversitar, deși elevii au revenit la școală în fizic. Totul, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 a scăzut. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru achiziția echipamentelor. Oferte au fost depuse în cadrul procedurii, din partea: Orange România SA, Arlechin Total Distribution SRL, ABC Tehno Solutions SRL, Union Co SRL, Vodafone România SA, Altex România SRL, Starc4Sys SRL, Eurodidactica SRL, Elsaco Solutions SRL, Visual Fan SRL și Quartz Matrix SRL.

Valoarea estimată a contractului este de 2.200.257 de lei, fără TVA, adică aproape 500.000 de euro. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. Pe lista cu echipamente se află 1.361 de tablete, 115 laptop-uri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la Internet. În cadrul programului, vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.

Adauga un comentariu