Local

Primăria cheltuie peste 7 milioane de lei pentru montarea unor stâlpi de iluminat. Unde vor fi amplasați

Publicat: 17 mai 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Primăria cheltuie peste 7 milioane de lei pentru montarea unor stâlpi de iluminat. Unde vor fi amplasați
Peste 7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru montarea unor stâlpi de iluminat

Municipalitatea ieșeană va instala, în zona Bucium, stâlpi de iluminat cu o valoare ce depășește 7 milioane de lei, fără TVA. Licitația a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice

Contractul prevede lucrări de instalații electrice și montare stâlpi de iluminat pe șoseaua Bucium, în cadrul obiectivului de investiție „Modernizare șoseaua Bucium”.

Prețul contractului este de 7,2 milioane de lei, iar data-limită de depunere a documentelor este de 9 iunie 2023, ora 15:00. Procedura de licitație este una simplificată și a fost publicată în cursul zilei de ieri, 16 mai 2023, pe platforma Sistemului de Achiziții Publice (SEAP).

Peste 7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru montarea unor stâlpi de iluminat

Primăria Iași caută firme pentru realizarea lucrărilor tehnice și montarea unor stâlpi de iluminat pe șoseaua Bucium.

„Corpurile de iluminat se vor monta pe console fixe cu bride metalice pe tronsonul superior, conform proiectului de montaj al acestora. În această situație, în partea inferioară a stâlpului, la 0,6 m de la cota zero se realizează o fereastră de vizualizare de 100X200 mm, acoperită cu un capac prins în șuruburi. Stâlpii se fixează pe fundații de beton care se dimensionează conform situațiilor din teren, ținându-se cont de încărcarea stâlpilor și terenul de fundare. Stâlpii sunt executați din țeavă de oțel fără sudură”, se arată în caietul de sarcini publicat.

Este important de precizat faptul că, pentru determinarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, autoritatea contractantă are dreptul de a aplica unul dintre criterii: prețul cel mai scăzut, costul cel mai scăzut, cel mai bun raport calitate-preț, cel mai bun raport calitate-cost. Astfel, ținând cont de gradul de complexitate al contractului, municipalitatea a hotărât să utilizeze și criteriul de atribuire al celui mai scăzut preț.

„Stabilirea ofertei câștigătoare se va realiza prin compararea prețurilor prezentate în cadrul ofertelor admisibile, fără să fie cuantificate alte elemente de natură tehnică sau alte avantaje care rezultă din modul de îndeplinire a contractului de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire”, se mai arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași a reluat licitația pentru tabela electronică de la Stadionul „Emil Alexandrescu”

În urmă cu 12 ani, Primăria Iași a alocat 800.000 de lei pentru actuala tabelă electronică. Conform cerințelor, tabela comandată trebuia să aibă o suprafață de 51,9 metri pătrați, cu o durată de viață a echipamentelor de 4 ani. Montajul trebuia asigurat în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

„Tabela de marcaj care urmează a fi achiziționată va înlocui tabela de marcaj existentă, recepționată în 01.12.2010, care a avut o durată de folosință de 4 ani. Tabela electronică de marcaj trebuie să îndeplinească următoarele cerințe tehnice: utilizare în aer liber, cu un nivel de protecție IP65, panouri digitale, distanța dintre pixeli minimum 4 mm, durată de funcționare minimum 100.000 de ore, control video, suportarea reglării luminozității și cromaticii, posibilitate control la distanță.

În sarcina ofertantului cade demontarea echipamentului existent, execuția montajului și refacerea instalațiilor ce au fost afectate în zona din jurul tabelei de marcaj nou amplasate”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru montarea unor stâlpi de iluminat și desfășurarea lucrărilor de instalații electrice, municipalitatea ieșeană va cheltui 7,2 milioane de lei, fără TVA. Procedura de licitație este publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Comentarii
  • Poate faceți și trotuare pietonale, de sosea nu mai spun și uitati-va și în sus la cablurile care atârnă. A început campania … de promisiuni ?

  • Promisiuni, bani aruncați, pomene, minciuni, a început campania electorală iar Iașul este sufocat de camioane. Atâta poate.

Adauga un comentariu