Economic Local

Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane euro! Cinci firme se bat pentru câștigarea contractului

Publicat: 18 aug. 2020
Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane euro, sectorul având o lungime de 3,9 kilometri
Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane euro

Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane euro. Firme importante s-au interesat de acest proiect. Lungimea traseului este de 3,9 kilometri. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane de euro. Recent, a fost demarată procedura pentru realizarea lucrărilor. La licitație s-au înscris 5 societăți: Danlin XXL SRL, Nomis 2003 SRL, Conest SA, Vam Sofi Trans SRL, Cornell’s Floor SRL și Con Ted Company SRL. Ofertele firmelor au intrat în etapa de evaluare financiară. Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786. Lungimea totală este de 3,9 kilometri.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu 1,2 milioane euro, dar sunt vizate și podurile

Conform contractului, pe lângă drumuri, firma câștigătoare trebuie să reabiliteze podurile și podețele de pe traseul menționat.

„Șantierul și lucrările vor fi iluminate în întregime până la jumătate de oră după răsăritul soarelui sau ori de câte ori vizibilitatea este slabă. Lămpile vor fi amplasate pe baza unui plan aprobat de organele de protecție a muncii și vor fi menținute tot timpul într-o stare de curățenie corespunzătoare. Obiectele vor fi semnalizate cu pancarte care arată denumirea și caracteristicile geometrice și funcționale ale acestora. Antreprenorul este obligat să planteze pancarte de avertizare cu măsuri de prevenire împotriva accidentelor de muncă, la fiecare obiect în parte, în funcție de caracteristicile constructive ale acestuia”, se arată în documentația procedurii.

A fost semnat un contract pentru alimentarea cu apă potabilă a satelor din comună

Primăria Ciortești a semnat alt contract pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă. Licitația a fost câștigată de către societatea Casrep SRL, oferta financiară fiind de aproape 2 milioane de euro. Societatea este deținută de Paul Lucian Craus, Ivoneta Craus și Constantin Felea. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei a fost de 58,1 milioane lei, profit de 8,9 milioane lei, datorii de 7,7 milioane lei, cu 165 angajați. Conform proiectului, va fi înființată o rețea cu o lungime de 23,7 kilometri. Vor fi amenajate două camere de captare, un puț forat cu o adâncime de 150 metri, rezervor de 55 metri cubi, stații de pompare, 500 cămine de branșamente, 83 de hidranți, stație de clorinare etc. Lungimea conductei de aducțiune este de 6.787 metri liniari.

Comentarii
Adauga un comentariu