Actualitate

Primăria distribuie pachete de igienă, de la UE, pentru ieșenii cu venit minim

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria distribuie pachete de igienă de la UE pentru ieșenii cu venit minim

La începutul săptămânii viitoare, municipalitatea va începe distribuirea pachetelor de igienă acordate prin programul operațional – ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD). Acțiunea va fi efectuată prin intermediul Direcției de Asistență Socială (DAS). Pachetele vor fi distribuite la sediul din Șoseaua Națională, nr. 43, în intervalul orar 8:30 – 15:30, de luni până vineri inclusiv. În prezent, în municipiul Iași există 900 de beneficiari ai acestui program, din care 198 sunt beneficiari de venit minim garantat, iar 702 au alocații de susținere a familiei (titulari și membrii familiei acestora).

Furnizorii vor transmite către primării, în două tranșe anuale, pachete alimentare și pachete de igienă. Conținutul pachetului de igienă cuprinde periuță de dinți (cinci bucăți), pastă de dinți (300 ml), săpun lichid (500 ml), șampon copii (800 ml), șampon adulți (500 ml), detergent de rufe (2,700 kg). Ca termen de distribuire intră 60 de zile calendaristice de la data primirii pachetelor. Pentru listele suplimentare au intrat 15 zile calendaristice de la data finalizării distribuției listelor inițiale.

Mii de beneficiari ai programului

Municipalitatea a arătat și cine se încadrează în acest program.

„Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu alimente și produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor alimentare și/sau asistenței materiale de bază. Persoanele care la data distribuției ajutoarelor alimentare aparțin categoriilor, dar nu figurează pe listele inițiale, vor fi adăugate de autoritățile executive ale autorităților publice locale pe aceste liste. Primesc ajutoare alimentare în cadrul POAD toți membrii familiilor, conform prevederilor legale ale legislației specifice acordării acestora. Pentru persoanele nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, se va asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu”, au menționat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

Adauga un comentariu