Local

Primăria Golăiești a anulat licitația pentru reabilitarea unei școli din localitate. Administrația locală a publicat anunțul înainte de obținerea fondurilor

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Golăiești a anulat licitația pentru reabilitarea unei școli din localitate. Administrația locală a publicat anunțul înainte de obținerea fondurilor
Procedura de licitație a fost anulată din cauză că Primăria Golăiești nu deține fonduri pentru realizarea proiectului

Primăria Golăiești a anulat licitația privind reabilitarea și extinderea școlii primare din localitate. Proiectul valora 1.116.637,79 lei, fără TVA

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Golăiești a publicat, pe data de 23 mai 2024, licitația cu privire la contractarea lucrărilor de reabilitare, extindere și dotare a Școlii Primare Grădinari. Ulterior, administrația publică locală a anulat procedura.

Primăria Golăiești a anulat licitația pentru reabilitarea și extinderea școlii din localitate

Primăria din Golăiești a anulat procedura de licitație din cauza faptului că aceasta a fost lansată prematur, fără ca proiectul să primească funduri.

„A fost lansată prematur alocării fondurilor bugetare”, se arată pe SEAP.

Astfel, Școala Primară Grădinari nu va mai fi reabilitată și extinsă. Clădirea are un regim de înălțime parter și a fost construită în jurul anilor 1960. Contractul avea o valoare de 1.116.637,79 lei, fără TVA.

„Clădirea analizată este o construcție cu regim de înălțime parter, edificată în jurul anilor 1960, ce respectă majoritatea caracteristicilor construcțiilor construite în aceeași perioadă respectiv volumetrie, deschideri, materiale folosite la construire. Construcția are suprafața construita de 132 mp grupând mai multe încăperi cu funcțiunea de spații pentru învățământ. Structura de rezistență a construcției este reprezentată de pereți portanți realizați din zidărie de chirpici, consolidați cu tencuieli armate.

La nivelul zidăriei pereților se observă fisuri ale tencuielilor, în special pe zonele unde se observă infiltrații de apa precum și acolo unde nu există trotuare de protecție. Se apreciază că starea tehnica a zidăriei ca fiind nesatisfăcătoare, mai ales daca se ține cont de faptul că acest tip de zidărie nu este reglementat din punct de vedere tehnic. Fundațiile clădirii sunt de tip continuu sub ziduri și sunt realizate din zidărie de piatră. Adâncimea de fundare este sub adâncimea de îngheț a amplasamentului, în stratul vegetal, impunându-se lucrări de subzidire la nivelul fundațiilor existente. La nivelul fundațiilor clădirii existente se constată fisuri sau tasări diferențiate ale acestora”, este precizat în caietul de sarcini al procedurii.

O firmă din Iași va reabilita cantina școlară și căminul de la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”

Societatea care a câștigat contractul este SC Complete Construct Solution SRL, administrată de Iulia Maria Turtica. Oferta financiară are o valoare de 5.755.558 de lei, fără TVA.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiţia este situat pe aleea Mihail Sadoveanu numărul 41. Suprafaţa terenului pe care este amplasată construcţia este de 95.077 mp. Prin proiectul de faţă se propune reabilitarea termică a două clădiri – corp cantină, cu nivelul de înălţime D+P+3E şi corp cantină, cu nivel de înălţime D+P. Scopul investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea eficienţei energetice şi a tranzaţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind atenţia cuvenită esteticii şi calităţii arhitecturale ale acestora, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de moniczrizare a performanţelor fondului construit cu specific de învăţământ şi asigurarea capacităţii tehnice pentru implementarea investiţiilor.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ca acţiune esenţială în vederea atingerii obiectivelor naţionale şi punerii în concordanţă cu strategia Uniunii europene privind reducerea gazelor cu efect de sferă şi utilizarea sustenabilă a resurselor. Obiectivul contractului de lucrări ce urmează a fi atribuit constă în realizarea de lucrări „Reabilitarea energetică la corpul de clădire C7 internat şi corpul de clădire C6 – cantină din cadrul Colegiului Agricol «Vasile Adamachi» Iaşi”, se arată în documentele procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Primăria Golăiești a anulat licitația pentru reabilitarea unei școli din localitate din cauza lipsei fondurilor. Proiectul avea o valoare de peste 1,1 milioane de lei.

Adauga un comentariu