Economic Local

Primăria Iași anunță noi șantiere în oraș! Aproape 8 milioane de euro pentru etapa a treia de modernizare a sistemului de termoficare. Care sunt zonele afectate

Publicat: 07 mai 2020

Pe data de 10 iunie, Primăria Iași organizează o licitație pentru servicii de proiectare și lucrări privind reabilitarea sistemului de termoficare. Este vorba de a treia etapă, lucrările fiind susținute financiar prin intermediul fondurilor europene. Contractul are o valoare estimată de 38.030.292 lei, fără TVA, aproape 8 milioane de euro. Conform proiectului, se va interveni în mai multe zone din oraș, printre care Păcurari, Canta și Pod Metalurgie, care vor fi afectate de lucrări. Rețeaua vizată are o lungime totală de 6.860 metri. Este vorba despre 9 tronsoane ce aparțin Magistralelor 1, 2 și 3.

„Sistemul de termoficare a Municipiului Iași cuprinde 180 de puncte termice. În plus, există 134 de module termice (substații instalate în clădiri individuale) conectate direct la rețeaua primară, care deservesc majoritar consumatori casnici, iar 74 deservesc consumatori non-casnici, aceștia fiind și proprietarii modulelor. Prin punctele termice se alimentau, la sfâșitul anului 2017, cu energie termică pentru încălzire, precum și cu apă caldă de consum, un număr de 28.025 apartamente și 548 de agenți economici și instituții publice”, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii
  • I-ati pus la numar si pe cei debransati in blocurile unde mai sunt cate 1-2 consumatori numai ca sa se imbogateasca ”CAPUSA” de Veolia care dadea caldura si la 24 de grade afara iti pune 24 de gigacalorii consum, intr-o scara de bloc de unde au centrala peste 55% dintre locatari, si la o temperatura medie lunara a aerului (mediul ambiant) de 7,5 grade celsius asta este furt si bagi mana in buzunarul cetateanului, practic se baga banii intr-o gaura neagra.
    Ba sunteti nebuni cum dracu sa consume scara respectiva 23 de gigacalorii cand de la 421,779 metri patrati setul pe bloc a ajuns acum sa aiba 198,593 metri patrati setul, deci la mai putin din suprafata de radiatie si consum in contextul cand la 421,779 setul pe scara la – 5 grade celsius temperatura medie lunara avea 24 de gigacalorii consum.
    Deci furtul celor de la Veolia este imens (numai pe scara mea) avand in vedere ca 1 grad in minus sau in plus inseamna un consum in 6-10% (minim si maxim).
    Eu astept sa-mi vina consumul si pe luna aprilie si fac plangere la OPC cu subiect si predicat aratand cat au fost umflate consumurile la scara mea si cat au fost pusi sa plateasca locatarii in plus fata de cat ar fi trebuit, adica mai pe romaneste cat am fost furati.

Adauga un comentariu