Local

Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei! O firmă din Vaslui vrea contractul de 2,6 milioane euro – FOTO

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei O firmă din Vaslui vrea contractul de 26 milioane euro - FOTO
Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei cu 2,6 milioane euro

Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei. Valoarea contractului este de 2,6 milioane euro. La procedură s-a prezentat o singură societate din județul Vaslui. Oferta financiară a intrat în etapa de evaluare. Centrul multifuncțional se va învecina cu Ștrandul Municipal. Lucrările trebuie executate în termen de doi ani de la semnarea contractului

Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei

Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei. Recent, municipalitatea a lansat o licitație pentru construirea unui centru multifuncțional pentru activități educaționale, culturale și sociale pentru țiganii defavorizați. Terenul studiat se află chiar lângă Ștrandul Municipal. Finanțat printr-un program european, proiectul are o estimare bugetară de 12.554.467 lei, fără TVA, adică 2,6 milioane euro. La licitație s-a prezentat o singură societate: Elitconstruct SRL, din Vaslui. Societatea este condusă de Bogdan Cioncu. În 2018, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei, profit de 129.288 lei, datorii de 8,5 milioane lei, cu 34 angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară.

Primăria Iași construiește un centru pentru țigani în zona Cicoarei cu sală de sport și una de spectacole

Terenul unde va fi construit centrul multifuncțional este identificat pe strada Nădejde, nr.30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică și două săli de co-working.

„Se vor asigura condiții pentru persoanele cu dizabilități, propunându-se ca alternativă pentru circulația pe verticală un lift. Acesta va asigura accesibilitatea persoanelor cu handicap la toate nivelurile clădirii, minimizând riscul excluziunii. Având în vedere potențialul zonei de implant, se va propune amenajarea spațiului exterior ca extensie a funcțiunilor principale de sport și cultură, permițând desfășurarea în aer liber a activităților de recreere, sport, educație etc.”, se arată în caietul de sarcini. Lucrarea trebuie realizată în termen de 24 luni.

Zona va beneficia de spații verzi generoase și locuri de joacă pentru copiii din zona Cicoarei

Fondurile nerambursabile sunt asigurate de Uniunea Europeană în proporție de 85 la sută. Contribuția de la bugetul de stat este de 13 la sută, iar de la bugetul local de 2 la sută. Terenul disponibil are o suprafață totală de 7.700 metri pătrați, din care 5.638 metri pătrați reprezintă spații exterioare. Primăria Iași solicită realizarea unor parcări pe o suprafață de 812 mp, alei/trotuare pietonale – 1.710 mp, piațetă – 330 mp, zonă fitness – 315 mp, loc de joacă pentru copii, zonă recreere, spațiu verde – 1.496 mp. Activitățile sunt destinate comunităților de țigani din zonă.

„În aceste clădiri se vor organiza spații pentru activități educative dedicate dezvoltării copiilor și tinerilor care locuiesc în acest cartier și în cartierele alăturate. Se vor organiza diverse parteneriate cu școli, grădinițe, ONG-uri pentru activitățile de final de an sau alte evenimente culturale, educațioanle”, transmit reprezentanții primăriei.

Adauga un comentariu