Local

Primăria Miroslava extinde canalizarea din localitate! Investiția este de 6 milioane de euro

Publicat: 20 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Primăria Miroslava extinde canalizarea din localitate Investiția este de 6 milioane de euro
O rețea nouă de canalizare va fi construită în comuna Miroslava

Mai multe sate din comuna Miroslava vor beneficia de o rețea nouă de canalizare. Autoritatea contractantă a alocat nu mai puțin de 6 milioane de euro. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii mai 2022

Noi investiții sunt anunțate în comuna Miroslava, județul Iași. Astfel, Primăria din localitate va organiza pe data de 27.05.2022 o licitație pentru extinderea sistemului de canalizare. Valoarea estimată a investiției este de 30.084.062 lei, fără TVA, aproape 5 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

”Scopul general al proiectului este creșterea calității vieții și a stării de sănătate a populației din zona studiată prin reducerea riscului îmbolnăvirilor hidrice prin asigurarea unor efluenți corespunzător calitativ care să îndeplinească condițiile impuse de normele de protecția apelor din țara noastră. Dezvoltarea spațiului rural, reflectată în special în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populația rurală și creșterea atractivității acestor zone, constituie una dintre premisele care au stat la baza fundamentării acestui proiect”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns  în atenția executorilor judecătorești ce vor să valorifice mai multe proprietăți.

Primăria Miroslava extinde canalizarea din localitate pe o lungime de 28,7 kilometri

Conform proiectului, canalizarea va fi extinsă pe o porțiune de 28,7 kilometri. Totodată, vor fi montate 613 cămine de vizitare și 13 stații de pompare.

”Canalizarea pentru străzile din localitățile Miroslava, Vorovești, Valea Ursului, Uricani, Găureni și Valea Adâncă se va realiza prin racordarea la rețelele de canalizare existente și la rețelele de canalizare propuse în cadrul obiectivului de investiții Extinderea sistemului de apă și canalizare în Zona Metropolitană a Municipiului Iași – zona sud din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași în perioada 2014-2020”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

Iluminatul public va fi modernizat cu aproape 170.000 de euro

Nu în ultimul rând, Primăria Miroslava, modernizează iluminatul public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore.

Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată. Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro. Totodată, Primăria Miroslava va organiza o licitație pentru amenajarea unui număr de două sensuri giratorii, care să contribuie la fluidizarea traficului din localitate. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.827.252 lei, fără TVA, aproape 370.000 de euro.

Procedura este programată pentru astăzi, 20.04.2022. Sensurile giratorii vor fi înființate în satul Valea Adâncă – intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă, Cornești și în satul Vorovești – intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. Primăria Miroslava extindea canalizarea din localitate după ce va fi semnat contractul cu firma câștigătoare.

Comentarii
Adauga un comentariu