Local

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 260 de mii de lei pentru organizarea celor cinci evenimente din luna mai. Banii sunt alocați din bugetul local

Publicat: 03 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 260 de mii de lei pentru organizarea celor cinci evenimente din luna mai. Banii sunt alocați din bugetul local
Primăria Iași cheltuie peste 260 de mii de lei pentru organizarea evenimentelor din luna mai

În luna mai, Primăria Iași cheltuie peste 260 de mii de lei pentru organizarea celor cinci evenimente

Primăria Iași va organiza, în luna mai, cinci evenimente. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul local, iar suma totală este de 269.500 de lei, fără TVA. Manifestațiile cuprind programe din sfere diverse, precum educație, cultură, artă și sport.

Primăria Iași cheltuie 260 de mii de lei pentru organizarea evenimentelor din luna mai

Pe data de 15 mai, va fi organizată Ziua Internațională a Familiei. În 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local al municipiului Iași a adoptat hotărârea prin care a decis acordarea, în cadru festiv, a unei diplome de onoare și a unui premiu fiecărei familii din Iași care a împlinit 50 de ani de căsnicie, fondurile necesare fiind alocate din bugetul local. Astfel, bugetul propus pentru organizarea evenimentului este de 90 de mii de lei și include asigurarea logisticii necesare organizării.

Tot în luna mai, va fi inaugurat parcul „România – Franța. Solidaritate peste veacuri (1848-2024)” și grupul statutar „Franța și Napoleon al III-lea – sprijinitori ai Unirii Principatelor Române” și se va organiza Conferința Internațională „Războiul Crimeii (1853-1856) și crearea statului român modern – chestiuni de interes strategic privind echilibrul de securitate în Sud-Estul Europei. Actualitatea unei viziuni de securitate regională și globală”.

„Acest parc va constitui o premieră în spațiul românesc și francez și are ca obiective prioritare: readucerea în atenție a respectului pe care România îl are față de sprijinul acordat în Franța în sec. XIX -lea și al XX-lea, îndeosebi privind Unirea Principatelor Române, înfăptuirea Întregirii Naționale, la 1 Decembrie1918, apărarea și recunoașterea internațională a Marii Uniri, precum și continuarea, în prezent, a acestor tradiții de cooperare bilaterală, cât și evidențierea rolului pe care Misiunea Militară Franceză, condusă de Generalul Henri Mathias Berthelot, a avut-o în reorganizarea Armatei Române și în izbânda comună în Marele Război”, se arată în documentele publicate de municipalitate

Bugetul propus este de 19.500 de lei și se va asigura logistica necesară implementării proiectelor.

Superliga României la Minifotbal va începe în luna mai 2024

Federația Română de Minifotbal, în parteneriat cu municipiul Iași, își propune să organizeze Superliga României la Minifotbal, o importantă competiție, în urma căreia se vor desemna echipele ce își vor câștiga dreptul de a participa la Campionatul Național 2024.

„Se va încheia un acord de parteneriat cu Federația Română de Minifotbal, în vederea organizării evenimentului sportiv Superliga României la Minifotbal. Bugetul propus pentru acest eveniment este de 50.000 de lei și se va asigura logistica necesară organizării evenimentului”, mai este specificat în documentele publicate

Tot în luna mai, Primăria Iași va cheltui 110.000 de lei pentru Asia Open Championship 2024. Echipa de robotică First Carol Generation, ce aparține Clubului de Robotică CaroLIIS, de la Școala Primară „Carol I” Iași, s-a calificat la Etapa Internațională a FLL Asia Open Championship, care se va desfășura în China, Hong Kong.

Luna aceasta, Asociația Dansatorilor Latină Iași, în parteneriat cu municipiul Iași, își dorește să organizeze Festivalul „VenVen”, eveniment dedicat muzicii și dansurilor latino, fiind cel mai mare festival de acest gen din N-E României, aflat, anul acesta, la cea de-a doua ediție. Primăria Iași va asigura logistica necesară.

Primăria Iași cheltuie peste 260 de mii de lei pentru organizarea evenimentelor programate în luna mai.

Comentarii
Adauga un comentariu