Local

Primăria Municipiului Iași continuă programul de spălare și dezinfectare a străzilor din oraș

Publicat: 05 mai 2020

Primăria Municipiului Iași a anunțat că va continua programul de spălare și dezinfectare a străzilor din oraș.

„Alături de multe alte măsuri de combatere a răspândirii pandemiei COVID-19, municipalitatea continuă programul de spălare și dezinfectare a străzilor din oraș. Astăzi, 5 mai, în intervalul orar 22.00 – 6.00, Salubris SA, societate aflată în subordinea municipalității, are planificat să acționeze cu dezinfectant pe străzile străzile Splai Bahlui Mal Drept, Vasile Lupu, Elena Doamna, Cucu, Stihii, Eternitate, Ion Creangă, Dudescu, Ornescu, Păcurari și Sergent Grigore Ioan, bulevardele Independenței și Metalurgiei și stradela Ciric.

Se va acționa și în piețele agroalimentare Alexandru cel Bun, Nicolina, CUG și Dacia și în cartierele Cantemir (străzile incluse în zona delimitată de strada Nicolina, rondul Podu Roș, bulevardul Socola și bulevardul Nicolae Iorga; străzile incluse în zona delimitată de strada Nicolina, bulevardul Nicolae Iorga, bulevardul Cantemir și șoseaua Națională; străzile Ion Neculce, Romană, Dacia, Decebal, alei, parcări), Țuțora (între bulevardele Socola și Țuțora) și Primăverii (străzile incluse în zona delimitată de bulevardul Țuțora, Splai Bahlui Mal Drept și bulevardul Primăverii).

Programul de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu are loc zilnic, în intervalul orar 22.00 – 6.00. Acțiunea este făcută în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași. Produsul biocid poate fi utilizat conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași nr. 8.350/18 martie 2020. Programul de dezinfectare completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.”, se arată în comunicatul primăriei.

Comentarii
  • Pe cand si Str. Viticultori, Dealul Zorilor domnule primar, ca si noi contribuim cot la cot cu ceilalti ieseni? Sau strazile neasfaltate nu se pun, aici doar se „spala” banii?

  • Nu am vazut strada Moara de Foc sa fie spalata si dezinfectata pana acum desi nu am dormit de cate ori s-a anuntat ca se spala si dezinfecteaza Pacurariul, sau cei din Moara de Foc trebuie sa astepte sa vina guvernul sa dezinfecteze strada avand in vedere ca este drum national.
    Pe Pacurari s-au pus leduri pe barele ce sustin stopurile ce dirijeaza circulatia in Moara de Foc nu, si acolo nu de multe ori s-au produs accidente cu dizabilitati pe viata ca nu se respecta regulile de circulatie in zona AUTOCENTER si trec masinile cu viteza de raliuri desi exista acolo trecere de pietoni.
    Cand se pune si la aceasta trecere de pietoni, asa cum s-au pus in Pacurari, leduri la stopuri.
    Lasa ca noi nu stim cand sunt sarbatori de iarna ca pe aceasta strada nu am vazut ”NICIODATA” ornamente pentru sarbatorile de iarna si pun intrebarea retorica sa solicitam Guvernului sa ne puna ornamente, s-au sa aiba grija de aceasta strada?
    O facem cat de curand.

Adauga un comentariu