Economic Local

Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi! Pe 38 de artere se vor deschide șantiere

Publicat: 03 iul. 2020
Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi, suma pregătită fiind de 360.000 euro
Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi

Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi. Lucrările se vor realiza pe o lungime de aproximativ 13 kilometri. Contractul are o valoare estimată de 360.000 euro, fără TVA. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic

Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi. Pe data de 22.07.2020 este programată o licitație pentru proiectare și execuție a lucrărilor de extindere a rețelelor de gaze naturale. Pentru această investiție, municipalitatea a alocat fonduri în valoare de 1.716.776, fără TVA, aproape 360.000 euro. Lucrările trebuie executate în termen de 12 luni. Garanția execuției trebuie să aibă o durată de minimum 36 luni.

„Străzile și sectoarele de stradă menționate sunt drumuri nemodernizate pietruite, cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă, exceptând străzile Avram Iancu, Gîștești (zona Topile) și șoseaua Neamțului, cu partea carosabilă având îmbrăcăminte din mixturi asfaltice. Sectorul de stradă șoseaua Neamțului face parte din traseul drumului național DN28 A. De asemenea, se va avea în vedere faptul că se vor executa extinderi de conductă de gaz, aferente străzilor laterale care pleacă din strada Găștești, stradă cu îmbrăcăminte din mixturi asfaltice, acostamente și șanțuri betonate”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Pașcani investește în rețeaua de gaze de pe străzi, pe o distanță de peste 13 kilometri

Lucrările de execuție vizează un tronson de mai multe străzi, pe o lungime de 13.704 metri. Sunt vizate străzile Avram Iancu (partea opusă), Colonel Alcaz, Mircea cel Bătrân, Râpa Galbenă, Spiru Haret, Stânilor, 16 februarie, Ciocârliei, Cizmarului, Pârâul Sec, Ana Ipătescu, Gheorghe Doja, Grădinăriei, Gâștești, Petru Rareș, Cucului, Grădinilor, Barcan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Pietriș, Neamțului, Trandafirilor, Frunzelor, Nuculeț, Nicolae Bălcescu, Plopilor, Gheorghe Brătianu, Preda Buzescu, Vlaicu Vodă, Baciului, Cărămidăriei, Norocului, Toamnei, Aluniș, Henri Coandă, Vârful Dealului. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor cu prețul cel mai mic.

Pe lângă rețeaua de gaze, a fost alocată suma de 120.000 euro pentru reabilitarea unei străzi centrale

La finalul anului trecut, Primăria Pașcani a încheiat un contract de lucrări pentru modernizarea străzii Vasile Alecsandri. Licitația a fost câștigată de către societatea Conrec SRL, din județul Timiș, cu o ofertă de aproape 120.000 euro, fără TVA.

„Strada Vasile Alecsandri asigură legătura între două străzi principale – strada Gării și strada «1 Decembrie 1918», având lungimea de 464 mp, parțial – 105 m din strada Gării cu îmbrăcăminte asfaltică degradată și pietruită cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă cu suprafețe pronunțat denivelate (gropi), pe restul lungimii. Stradă în rambleu cu traseu în palier format din două aliniamente racordate prin curbe succesive, fără declivitate pronunțată. Spațiile laterale prevăzute pentru parcări sunt cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă cu suprafața denivelată (gropi)”, se arăta în descrierea situației.

Comentarii
  • Cum si-o fi permis municipalitatea sa demareze aceste lucrari de amploare fara aprobarea ministrului Alexe, care zilele trecute se lauda ca el a intervenit pentru extinderea retelei de gaze in judet? Liberalii ar trebui sa-l amendeze drastic pe primarul Pantazi pentru ca sare…peste Costel.

Adauga un comentariu