Local

Primăria transformă Spitalul de Recuperare în Spital Covid

Publicat: 06 apr. 2020

Municipalitatea ieșeană a luat o decizie legată de unul din spitalele pe care le are în administrare. Astfel, conform edilului MIhai Chirica, Spitalul de Recuperare din Iași va fi eliberat pentru a putea fi transformat în spital ce poate permite tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

„Am propriile temeri în ceea ce privește amenajarea în timp util a spitalului mobil de campanie din zona Lețcani, fiind posibil ca vârful epidemiei să se fi consumat deja, înainte ca această unitate sanitară să devină operabilă. În aceste condiții, am decis eliberarea Spitalului Clinic de Recuperare din Iași, unitate spitalicească cu o capacitate de 520 de paturi, recent modernizată și dispunând de toate dotările necesare tratării cazurilor de pacienți infectați cu noul coronavirus. Consider că aceasta este cea mai eficientă și mai rapidă soluție pe care o poate oferi Primăria în acest moment”, a spus primarul Mihai Chirica

În plus, primarul Mihai Chirica a luat legătura cu Excelența Sa Enrico Novella, Consulul Onorific al Italiei la Iași, cerându-i acestuia o serie de date despre modul în care autoritățile italiene au implementat soluția spitalelor de campanie în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus. Consulul Onorific a răspuns și a oferit informații privind modul de amenajare a noului spital realizat în regiunea Lombardiei, mai precis în Fiera di Milano, cunoscut spațiu de expoziții din metropola italiană.
Comentarii
  • Sunt curios care-s dotarile? Baile cu sulf? Cadre medicale? Ventilatoare? Radiografie portabila? CT portabil? Kituri de analize?

  • Prostule de primar, care esti tu prost
    E singurul spital din toata Moldova care cei diagnosticati cu Scleroză Multiplă, Ateromatoza si Oncologie își fac tratamentul
    In tara asta doar bolnavi de coronavirus sunt?
    Unde ne vom face tratamentele??

  • Așa tâmpenie nu sa mai auzit ,in dulcele târg al Iașului ! cum să închizi singurul spital de recuperare din toată Moldova?să îl trezească pe Chirica cineva dintre consilierii municipali !

Adauga un comentariu